Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması

Fasulye turşusu kavurması, Karadeniz yöresine özgü, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Fasulye turşusu, diğer turşu çeşitleri kadar tanınmasa da oldukça lezzetlidir ve kavrularak tüketilmesi yaygındır. Bu yemek, özellikle Karadeniz bölgesinde sıklıkla yapılmakta ve genellikle meze olarak tercih edilmektedir. Yanında mısır ekmeği ile servis edilerek lezzeti daha da artırılabilir.

Fasulye Turşusu Kavurması İçin Gerekli Malzemeler

  • Fasulye turşusu
  • 1 adet soğan
  • 2 veya 3 diş sarımsak (Damak zevkine göre artırılıp, azaltılabilir)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (İsteğe göre, lezzeti artırması için konulması tavsiye edilir)
  • Kırmızı pul biber
  • Sıvı yağ
  • İsteğe göre ince doğranmış havuç, kırmızı biber ve yeşil biber

Püf Noktaları

Fasulye turşusu kavurmasına başlamadan önce bazı püf noktalarının bilinmesi önemlidir. Tıpkı lahana turşusu kavurması gibi, bu yemek de kişilerin damak zevkine göre çeşitlendirilebilir. Domates salçası, Karadeniz yöresine ait bu yemeğe lezzet katmak için eklenir. Acı sevenler, biber salçası kullanabilir veya biber ve domates salçasını aynı oranda (yaklaşık yarım kaşık) karıştırarak tercih edebilirler.

Fasulye Turşusu Kavurması Nasıl Yapılır?

Fasulye turşusu, diğer turşular gibi bol tuzla kurulmaktadır. Bu nedenle, fasulye turşusu kavurması yapılırken ekstra tuz eklenmemelidir. Eğer vaktiniz varsa, fasulye turşusunu en az 3-4 saat suda bekleterek fazla tuzunu alın. Karadeniz yöresinde, lezzeti artırmak için fasulye turşusu kavrulmadan önce mutlaka suda bekletilir. Vaktiniz yoksa, en az 5 dakika suda bekleterek fazla tuzunu alabilirsiniz. Suyunu süzdükten sonra turşuları elinizle sıkın.

Soğanları iri kareler şeklinde doğrayarak sıvı yağda kavurun. Dilerseniz kırmızı ve yeşil biber ile ince doğranmış havuç da ekleyebilirsiniz. Ardından, suyu süzülüp sıkılmış turşuları küçük doğrayarak ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra salçayı ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edin. Suyunu çektikten sonra tuzunu damak zevkinize göre kontrol edin. Baharatları ekleyerek mısır ekmeği ile servis edin.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Nasıl Yapılır?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri