Kıyma Kavurma Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma kavurma da mevcuttur. Öncelikli olarak kıymanın bilinen bir kasaptan alınması şarttır. Bunun sebebi ise kesim esnasında etin bakterilerden uzak olması ve hijyen açısından sağlıklı olmasıdır. Aksi takdirde güvenmediğimiz yerlerden alır isek, hastalıklar için davetiye veririz. Ailemizin ve çocuklarımızın sağlığına her şeyden çok dikkat etmeliyiz. Bu yüzden de aldığımız ürünleri dikkat etmeliyiz. Kıyma kavurması hem kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde kurtarıcı bir yemektir. Bu sebeple çocuklarımızın da severek tükettiği için ve içerdiği besinler sebebiyle haftada bir yapmamız gerekir.
Kıyma Kavurması İçin Gerekli Olan Malzemeler - Bir kilo yağsız kıyma
- 4 adet kuru soğan
- 5 adet domates
- 5 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tomurcuk kekik
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir çay bardağı sıvı yağ
Kıyma Kavurması Hazırlanışı,
Öncelikli olarak kıyma kavurması yapmaya başlamadan önce; kuru soğanları sayalım. Soyduğumuz kuru soğanları ince ince doğrayalım. Daha sonra bir tavaya yağı koyup, içerisine kuru soğanları atalım ve ocağın altını yakalım. Kısık ateşte yavaş yavaş soğanları pişirirken, tuzu ekleyelim. Kıyma kavurmasının yağsız kıymasını da ekleyip iyice karıştıralım. Sonra ki işlemde ise biberleri ince ince doğrayıp, üzerine ilave edelim. Tavanın kapağını kapatalım. Bir yandan da domateslerimizi soyalım. Soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım. Bir taraftan da tavada bulunan kavurmayı iyice karıştıralım. Pişmesine az bir süre kala domatesleri de ilave edip, tavanın ağzını kapatalım. Kıyma kavurma kekiğini de ilave edelim. Sonra kara biberi de ekleyip; kısık ateşte beş dakika daha pişirelim. Sonra da kıyma kavurmayı güzel bir servis tabağına alalım. Ama isteğe göre tavada da yiyebiliriz. Daha lezzetli olacaktır. Kıyma kavurma servise hazır olup, yanında çay demleyip tükete biliriz. Afiyet olsun.... Son Güncelleme : 21.11.2018 22:37:54 Kıyma Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kıyma Kavurma" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Antep Ciğer Kavurma | Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ... |  | Rüyada Et Kavurmak | Rüyada et kavurmak, başarılı ve uzun hayat yaşamaya delalet eder. Rüyayı gören kişi için kısmetli bir hayata ve emeklerinin karşılığında bol kazanç elde etmeye işaret eder. Bu rüya sahibi için hayırlı ve uğurlu işlere ve bu işlerden başarı sağlamaya,... |  | Rüyada Helva Kavurmak | Rüyada helva kavurmak, rüya sahibinin yaptığı her harekete çok ama çok dikkat ettiğine önünü düşünerek davrandığını işaret eder. Rüyayı gören hayatının İslamiyet' e uygun yaşayan her zaman ahiret hayatını düşünen biri kişi olduğuna rivayet eder. Rüya... |  | Çekirdek Kavurma | Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin... |  | Koyun Eti Kavurma | Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi... |  | Tavada Et Kavurma | Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s... |  | Kuzu Eti Kavurma | Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de... |  | Saç Kavurma | Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini... |  | Kıymalı Soğan Kavurması | Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman... |  | Dana Etinden Saç Kavurma | Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile birlikte yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve e... |  | Kuzu Ciğer Kavurma | Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırl... | .jpg) | Kuşbaşı Kavurma | Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ... | | | Antep Ciğer Kavurma | | Rüyada Et Kavurmak | | Rüyada Helva Kavurmak | | Çekirdek Kavurma | | Koyun Eti Kavurma | | Tavada Et Kavurma | | Kuzu Eti Kavurma | | Saç Kavurma | | Kıymalı Soğan Kavurması | | Dana Etinden Saç Kavurma | | Kuzu Ciğer Kavurma | | Kuşbaşı Kavurma | | Pırasa Kavurması | | Kuzu Saç Kavurma | | Et Kavurma Kaç Kalori | | Sebzeli Et Kavurma | | Kıyma Kavurma | | Pazı Kavurma | | Yaprak Kavurma | | İşkembe Kavurması | | Dana Ciğer Kavurma | | Soğanlı Mantar Kavurma | | Dana Eti Kavurma | | Düdüklüde Et Kavurma | | Patatesli Et Kavurma | | Un Kavurması | | Kavurma | | Kabak Kavurması | | Soğanlı Et Kavurma | | Yoğurtlu Ispanak Kavurması | Popüler İçerik | Pırasa Kavurması Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın bir çok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak... | Kuzu Saç Kavurma Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarınd... | Et Kavurma Kaç Kalori Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinl... | Sebzeli Et Kavurma Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz... | Pazı Kavurma Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y... | Yaprak Kavurma Yaprak Kavurma, Kavurma (soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir.Yiyecekleri kavurma yöntem... | |