Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma

Mantar, nemli ortamda yetişen bir bitki türüdür. Özellikle yemeklerde kullanılan mantar, lezzeti bakımından oldukça sevilmektedir. Lezzeti kadar sağladığı faydalarla da önemli bir besin kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren mantar, özellikle çocuklar tarafından tüketilmelidir. Çünkü mantar, bakır açısından zengindir. Ayrıca, mantarda bol miktarda potasyum bulunur ve bu sebepten dolayı tansiyonu düşürmekte etkilidir. Bu durum, kalp krizi riskini azaltmak için oldukça önemlidir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin mantar tüketmelerinde fayda vardır. Mantar, lif, protein ve B vitamini açısından yararlı olduğu için metabolizmayı da düzenler. Ayrıca, yapılan araştırmalara göre mantar, kanser olma ihtimalini de düşürür. Çünkü mantarda kanser hücrelerini azaltacak mineraller bulunmaktadır. Ayrıca, vücutta bulunan iltihapların oluşmasını engellemektedir. Mantarlar az kalori içerir. Yağ ve karbonhidrat açısından fakir olduğu için kilo vermek isteyenler tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek bir sebze türüdür. Ancak, mantarın zehirlisi de bulunduğu için alındığı yere dikkat edilmelidir.

Mantar Kavurma İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam maydanoz

Mantar Kavurmanın Yapılışı

Öncelikle mantarın sapları çıkarılır. Kabuklarını soyduktan sonra yıkayın. Daha sonra mantarın saplarını ve ortasını orta büyüklükte doğrayın. Ilık su içerisinde bekletilmelidir; bunun sebebi ise mantarın renginin siyah olmasını engellemektir. Geniş bir tencerenin içerisine 4 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. 1 adet kuru soğan ince ince doğranarak tencereye konulur ve kısık ateşte biraz karıştırılır. Daha sonra bir adet yeşil biber doğranarak soğan ile pişirilir. Birlikte harmanlanan bu sebzeleri 3 dakika boyunca kavurun. Ardından doğranmış olan mantarlar eklenir. Tuz da eklenip 1-2 defa karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp, orta ateşin üzerine bırakılır. Üzerindeki suyunu çekene kadar ara ara karıştırılır. Suyu bitince yemeğiniz hazır demektir. Ocaktan indirilen mantar kavurmaya biraz karabiber atılarak karıştırılır. Bir servis tabağına konulan mantar kavurma, maydanozla süslenerek güzel bir görünüm elde edilebilir.

İşte yapılışıyla pratiklik sağlayan, lezzetiyle damaklarda enfes bir tat bırakan ve faydalarıyla daha sağlıklı bir yaşam sunan mantar kavurmanın yapılışı bu kadar kolaydır. Herkesin severek yediği bu yemeği istediğiniz zaman yapıp sofranızı zengin hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kavurma Kaç Kalori?

Kavurma Kaç Kalori?

Güncel

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri