Mantar Kavurma Mantar Kavurma, Mantar, nemli ortamda yetişen bir bitki türüdür. Özellikle yemekler de kullanılan mantar lezzet bakımından çokça sevilmektedir. Lezzeti kadar verdiği faydalarla da çok önemli bir besin kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren mantar özellikle çocuklar tarafından tüketilmelidir. Çünkü mantar bakır açısından zengindir. Mantar da bol miktarda potasyum bulunur ve bu sebepten de tansiyon düşürülmesin de etkilidir. Bu da kalp krizi ihtimalini azaltmak için çok önemlidir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin mantar tüketmesin de fayda vardır. Mantar lif, protein ve B vitamini açısından yararlı olduğu için metabolizmayı da düzenler.Ayrıca yapılan araştırmaya göre mantar kanser olma ihtimalini de düşürüyor çünkü mantar da kanser hücrelerini azaltacak minareller bulunmaktadır. Ayrıca vücutta bulunan iltihapların da oluşmasını engellemektedir. Mantarlar az kalori içerir. Yağ ve karbonhidrat açısından fakir olduğu içinde kilo vermek isteyenler için rahatlıkla tercih edebilecekleri bir sebze türüdür. Ancak mantarın zehirlisi de bulunduğu için alınan yere dikkat etmelisiniz. Mantarın birçok tüketim şekli vardır. Bunlardan biri de lezzetiyle herkesin sevebileceği mantar kavurma dır. Şimdi beraber bu eşsiz ve pratik olan lezzetin yapılışına bakalım;
Mantar kavurma için gerekli malzeme listesi:
. 1 paket kültür mantarı . 1 adet orta boy kuru soğan . 1 adet yeşil biber . 4 yemek kaşığı zeytin yağı . Tuz . Karabiber . Bir tutam maydanoz Mantar kavurmanın yapılışı; Öncelikle mantarın sapları çıkarılır. Kabuklarını soyduktan sonra yıkayın. Daha sonra mantarın saplarını ve ortasını orta büyüklükte doğrayın. Ilık su içerisin de bekletilmeli bunun sebebi ise mantarın renginin siyah olmasını engellemektir. Geniş bir tencerenin içerisine 4 yemek kaşığı zeytin yağı eklenir. 1 adet kuru soğan ince ince doğranarak tencereye konularak kısık ateşte biraz karıştırılır. Daha sonra bir adet yeşil biber doğranarak soğan ile birlikte pişirilir. Birlikte harmanlanan bu sebzeleri 3 dakika boyunca kavurun. Ardından doğranmış olan mantarlar eklenir. Tuz da eklenip 1-2 defa karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp, orta ateşin üzerine bırakılır. Üzerinde ki suyunu çekene kadar ara ara karıştırılır. Suyu bitince yemeğiniz olmuştur demektir. Ocaktan indirilen mantar kavurmaya biraz karabiber atılarak karıştırılır. Bir servis tabağına konulan mantar kavurma maydanozla süslenerek güzel bir görünüm elde edilebilir. İşte yapılışıyla pratiklik sağlayan, lezzetiyle damaklar da enfes bir tat bırakan faydalarıyla daha sağlıklı bir yaşam sunan mantar kavurmanın yapılışı böyle kolaydır. Herkesin severek yediği bu yemeği istediğiniz zaman yapıp sofranızı zengin hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 06.12.2018 06:59:29 Mantar Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Mantar Kavurma" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Antep Ciğer Kavurma | Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ... |  | Rüyada Et Kavurmak | Rüyada et kavurmak, başarılı ve uzun hayat yaşamaya delalet eder. Rüyayı gören kişi için kısmetli bir hayata ve emeklerinin karşılığında bol kazanç elde etmeye işaret eder. Bu rüya sahibi için hayırlı ve uğurlu işlere ve bu işlerden başarı sağlamaya,... |  | Rüyada Helva Kavurmak | Rüyada helva kavurmak, rüya sahibinin yaptığı her harekete çok ama çok dikkat ettiğine önünü düşünerek davrandığını işaret eder. Rüyayı gören hayatının İslamiyet' e uygun yaşayan her zaman ahiret hayatını düşünen biri kişi olduğuna rivayet eder. Rüya... |  | Çekirdek Kavurma | Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin... |  | Koyun Eti Kavurma | Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi... |  | Tavada Et Kavurma | Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s... |  | Kuzu Eti Kavurma | Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de... |  | Saç Kavurma | Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini... |  | Kıymalı Soğan Kavurması | Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman... |  | Dana Etinden Saç Kavurma | Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile birlikte yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve e... |  | Kuzu Ciğer Kavurma | Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırl... | .jpg) | Kuşbaşı Kavurma | Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ... | | | Antep Ciğer Kavurma | | Rüyada Et Kavurmak | | Rüyada Helva Kavurmak | | Çekirdek Kavurma | | Koyun Eti Kavurma | | Tavada Et Kavurma | | Kuzu Eti Kavurma | | Saç Kavurma | | Kıymalı Soğan Kavurması | | Dana Etinden Saç Kavurma | | Kuzu Ciğer Kavurma | | Kuşbaşı Kavurma | | Pırasa Kavurması | | Kuzu Saç Kavurma | | Et Kavurma Kaç Kalori | | Sebzeli Et Kavurma | | Kıyma Kavurma | | Pazı Kavurma | | Yaprak Kavurma | | İşkembe Kavurması | | Dana Ciğer Kavurma | | Soğanlı Mantar Kavurma | | Dana Eti Kavurma | | Düdüklüde Et Kavurma | | Patatesli Et Kavurma | | Un Kavurması | | Kavurma | | Kabak Kavurması | | Soğanlı Et Kavurma | | Yoğurtlu Ispanak Kavurması | Popüler İçerik | Pırasa Kavurması Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın bir çok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak... | Kuzu Saç Kavurma Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarınd... | Et Kavurma Kaç Kalori Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinl... | Sebzeli Et Kavurma Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz... | Kıyma Kavurma Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıy... | Pazı Kavurma Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y... | |