Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu kadar özel yapan ise, sağlıklı bir et türünün olmasıdır. İçerisine eklenen malzemeler ile beraber hazırlanan dana ciğer en iyi lezzetlerden biri olmaktadır. Ancak dana ciğerin bu kadar lezzetli olmasının sebebi ise, doğru teknik ve içerisine kullanılan malzemelerden kaynaklanmaktadır. Bu kadar sağlıklı olan bu et türünü pek çok kişi tüketmekten hoşlanmaz. Ancak hem yetişkinlerin hem de çocukların sıklıkla tüketmesi sağlık açısından oldukça faydalı olmaktadır. Sadece kurban bayramında değil diğer zaman dilimlerinde de istendiği zaman dana ciğer kavurmayı hazırlayabilirsiniz. Denememişler için bu muhteşem lezzeti bir defa tatmalarını önermeliyiz.

Dana Ciğer Kavurma İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 kilogram dana ciğeri
  • 2 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Margarin
  • Kırmızı pul biber
  • Sirke
  • Maydanoz
  • Yeterli miktarda tuz
Dana Ciğer Kavurmanın Hazırlanışı, 

Öncelikle taze aldığımız dana ciğerini üzerindeki zarını ve sinirlerini alarak kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Eğer dana ciğerindeki sinir ve üzerindeki zar alınmadan yapılır ise, yendiği zaman sert bir yapıda ağza gelecektir. Genellikle dana ciğeri kuşbaşı olarak doğranıp pişirildiği zaman şiştiği için kestiğinizden daha büyük bir hal alacaktır. Bunun için normal kuşbaşından biraz daha küçük doğranması hem görünüm olarak hem de lezzet olarak daha içesine olmaktadır. Dana ciğerini kavurmak için geniş bir tavanın içerisine margarin ve sıvı yağı ekleyerek ısıtalım. Daha sonra kuşbaşı doğranmış dana ciğerini ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Bu arada kapağı açık dana ciğerini pişirirseniz hem kuru olmasına hem de lezzetini kaybetmesine sebep olacaktır. Dana ciğeri pişerken bu arada soğanların kabuklarını soyalım ve halkalar halinde doğrayalım. Suyunu çeken ciğerleri tavanın kenarına alalım ve soğanları boşta kalan kısma yerleştirelim ve ciğerleri üzerine alalım. Kısacası soğanlar altta ciğerleri üstte kalacak şekilde pişirelim. İçine bir miktar su, tuz ve kırmızı pul biberi eklemeyi unutmayalım. Suyunu çektikten sonra dana ciğer kavurma servise hazır. Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 08.11.2018 12:09:34
Dana Ciğer Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Dana Ciğer Kavurma Yorumları

şifre  Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Dana Ciğer Kavurma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ...
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada et kavurmak, başarılı ve uzun hayat yaşamaya delalet eder. Rüyayı gören kişi için kısmetli bir hayata ve emeklerinin karşılığında bol kazanç elde etmeye işaret eder. Bu rüya sahibi için hayırlı ve uğurlu işlere ve bu işlerden başarı sağlamaya,...
Rüyada Helva Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Rüyada helva kavurmak, rüya sahibinin yaptığı her harekete çok ama çok dikkat ettiğine önünü düşünerek davrandığını işaret eder. Rüyayı gören hayatının İslamiyet' e uygun yaşayan her zaman ahiret hayatını düşünen biri kişi olduğuna rivayet eder. Rüya...
Çekirdek Kavurma
Çekirdek Kavurma
Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin...
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi...
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s...
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de...
Saç Kavurma
Saç Kavurma
Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini...
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman...
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile birlikte yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve e...
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırl...
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ...

 

Antep Ciğer Kavurma
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Saç Kavurma
Kıymalı Soğan Kavurması
Dana Etinden Saç Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Pırasa Kavurması
Kuzu Saç Kavurma
Et Kavurma Kaç Kalori
Sebzeli Et Kavurma
Kıyma Kavurma
Pazı Kavurma
Yaprak Kavurma
İşkembe Kavurması
Dana Ciğer Kavurma
Soğanlı Mantar Kavurma
Dana Eti Kavurma
Düdüklüde Et Kavurma
Patatesli Et Kavurma
Un Kavurması
Kavurma
Kabak Kavurması
Soğanlı Et Kavurma
Yoğurtlu Ispanak Kavurması
Popüler İçerik
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın bir çok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak...
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarınd...
Et Kavurma Kaç Kalori
Et Kavurma Kaç Kalori
Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinl...
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıy...
Pazı Kavurma
Pazı Kavurma
Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Antep Ciğer Kavurma
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2020