Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması

Taze fasulyenin besin değeri oldukça yüksektir ve bu nedenle sofralarımızda sıkça yer bulur. Yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan fasulye, çeşitli yemek tarifleriyle tüketilir. Bu tarifler arasında en çok tercih edilenlerden biri de taze fasulye kavurmasıdır.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet taze domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığının yarısı kadar salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulyeler ayıklanır, kalem ucu şeklinde doğranır, yıkanır ve süzülür. Ardından yemeklik doğranan soğanlar zeytinyağı ile kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra biberler eklenir ve biraz kavrulur. Daha sonra salça ilave edilir ve karıştırılır. Domatesler ve fasulyeler eklenip birkaç dakika çevrilir. Son olarak baharatlar eklenir ve et suyu ilave edilir. Tüm malzemeler tamamen suyunu çekene kadar pişirilir.

Taze fasulye kavurması, mükemmel lezzeti ve sağlıklı içeriği ile sofralarınızı süsler. Arzu ederseniz, yağ ve baharat seçeneklerini damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri