Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et kavurma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Tavada et kavurmasını hem sulu hem de yumuşak pişirmek mümkündür. Bu süreçte etin kendi suyunu kaybetmemesi oldukça önemlidir. Eti fazla kavurduğunuzda, pişen et sertleşir ve lezzetini kaybeder. Et suyunu bıraktıktan sonra yeniden kendi suyunu çekemez. Bu nedenle, et pişmeye devam ettikçe kurur ve sonuçta yumuşak bir et yerine sert bir et elde edersiniz. Mutlaka pişireceğiniz teflon tavayı ya da tencereyi önceden ısıtmanız faydalı olacaktır. En önemlisi de eti pişirmeden önce mühürlemektir. Mühürlenmiş et, kendi suyunu içinde hapsederek pişer ve lokum kıvamında olur. Tavada et kavurmanın içerisine katılan malzemeler ile hem daha renkli hem de çok lezzetli kavurmalar hazırlayabilirsiniz. Baharatlar da bir o kadar önemlidir.

Tavada Et Kavurma İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 kilogram et
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet büyük boy domates
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterli miktarda tuz

Tavada Et Kavurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle etleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Daha sonra geniş bir tavanın içerisine tereyağını ekleyerek eritelim ve ardından kuşbaşı doğranmış etleri içine ekleyerek kavuralım. Burada dikkat edelim ve etleri çok fazla kurutmadan kavuralım. Soğanları, biberleri, domatesi küp şeklinde doğrayarak hazırlayalım, sarımsağı da ince doğrayalım. Sırasıyla kavrulan etin içine soğanı ve biberleri ekleyerek bir miktar yumuşayıncaya kadar orta derece ateşte pişirelim. Ardından domatesi ekleyerek yumuşaması için üzerine bir miktar tuz atarak kavuralım. Domates kavrulduktan sonra salçayı ve sarımsağı, baharatları ekleyerek bir miktar su ilave edip yaklaşık 15 dakika pişirelim. Eklenen bütün malzemeler piştikten sonra ocaktan tavayı alalım ve servis tabağına et kavurmayı koyalım.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Eti mühürlerken yüksek ateşte kısa süreli pişirmek, etin dış yüzeyini kapatarak suyunu içinde tutmasını sağlar.
  • Tereyağı yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz, bu etin daha hafif olmasını sağlar.
  • Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Etin daha da yumuşak olması için pişirme sürecinde kapağı kapalı tutabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Nasıl Yapılır?

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?