Et kavurma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Tavada et kavurmasını hem sulu hem de yumuşak pişirmek mümkündür. Bu süreçte etin kendi suyunu kaybetmemesi oldukça önemlidir. Eti fazla kavurduğunuzda, pişen et sertleşir ve lezzetini kaybeder. Et suyunu bıraktıktan sonra yeniden kendi suyunu çekemez. Bu nedenle, et pişmeye devam ettikçe kurur ve sonuçta yumuşak bir et yerine sert bir et elde edersiniz. Mutlaka pişireceğiniz teflon tavayı ya da tencereyi önceden ısıtmanız faydalı olacaktır. En önemlisi de eti pişirmeden önce mühürlemektir. Mühürlenmiş et, kendi suyunu içinde hapsederek pişer ve lokum kıvamında olur. Tavada et kavurmanın içerisine katılan malzemeler ile hem daha renkli hem de çok lezzetli kavurmalar hazırlayabilirsiniz. Baharatlar da bir o kadar önemlidir. Tavada Et Kavurma İçin Gerekli Olan Malzemeler
Tavada Et Kavurma Nasıl Yapılır? Öncelikle etleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Daha sonra geniş bir tavanın içerisine tereyağını ekleyerek eritelim ve ardından kuşbaşı doğranmış etleri içine ekleyerek kavuralım. Burada dikkat edelim ve etleri çok fazla kurutmadan kavuralım. Soğanları, biberleri, domatesi küp şeklinde doğrayarak hazırlayalım, sarımsağı da ince doğrayalım. Sırasıyla kavrulan etin içine soğanı ve biberleri ekleyerek bir miktar yumuşayıncaya kadar orta derece ateşte pişirelim. Ardından domatesi ekleyerek yumuşaması için üzerine bir miktar tuz atarak kavuralım. Domates kavrulduktan sonra salçayı ve sarımsağı, baharatları ekleyerek bir miktar su ilave edip yaklaşık 15 dakika pişirelim. Eklenen bütün malzemeler piştikten sonra ocaktan tavayı alalım ve servis tabağına et kavurmayı koyalım. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
|