Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Çoban Kavurma

Çoban Kavurma

Çoban Kavurma, Türk mutfağının ve et yemeklerinin vazgeçilmezlerinden ilk sırada yer alan çoban kavurma hazırlayacağız. Genellikle kuzu etiyle hazırlanan oldukça leziz yumuşacık etlerin kullanıldığı çok az sulu bir et yemeğidir. Bu et yemeğini hazırlamak için önce kuzu etini kasabımızdan kuzu but şeklinde isteyebiliriz. Kasaptan aldığımız kuzu but etini fazla büyük olmayacak şekilde 2 cm iriliğinde kuşbaşı olarak hazırlatarak alırsak çoban kavurma yemeğimizin daha lezzetli olması için ilk adım atılmış olacağız. Ardından çoban kavurma yemeğimizde kullanacağımız sivri biberlerin çok acı olmamasına önemle dikkat ederken, domatesleri de aynı etlerde olduğu gibi etlerle aynı irilik de doğramamız yemeğimizin görselliği adına oldukça önemlidir. Çoban Kavurma hazırlarken bu püf noktalarına dikkat ederek hazırlayacağız bu enfes et yemeğini davet sofralarımızda, akşam yemeklerinde veya konuklarımız için güzel bir pilav eşlinde sunabiliriz.

Çoban Kavurma İçin Gerekli Malzemeleri

  • 350 gr kuzu kuşbaşı et
  • 6-7 tane sivri biber
  • 1 tane sarı biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze kekik
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı + 2 parmak et suyu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy kuru soğanın suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Çoban Kavurma Nasıl Yapılır?


Çoban Kavurma Hazırlamaya ilk olarak etleri marine ederek başlayalım. Bunun için 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra rondoda iyice çekelim ve kıyılan soğanları temiz bir tülbent içine alıp güzelce sıkarak soğanın suyunu uygun bir kabın içine çıkartalım. Ardından soğan suyunun üzerine 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek karışımı iyice karıştırarak harmanlayalım. Üzerine kuzu etlerini ilave ederek etleri şöyle bir iki kez çevirerek karışımın etlerle daha iyi temas etmesini sağladıktan sonra etlerin kurumaması ve yumuşak kalması adınaüzerine bir kapak kapatarak bir kenarda en az bir saat kadar beklemeye bırakalım.

Ardından verilen sürenin sonunda beklettiğimiz etleri alalım, bu bekleme sırasında soğan suyunun etlere vermiş olduğu hafif bir renk sağlamış olduğunu göreceksiniz. Bu renk değişimi sayesinde de etler mükemmel lezzetli bir hal alıyor, bu yüzden sizlere mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çoban kavurma pişireceğimiz tavayı ocağa alarak altını açalım ve tava ısındıktan sonra içine 1 kahve fincanı sıvı yağ ilave ederek yağın ısınmasını sağlayalım. Bu esnada ise etleri süzdürdükten sonra kâğıt mutfak havlusu üzerine alıp kuruladıktan sonra ısınan yağın üzerine ilave ederek kavurmaya başlayalım. Kavrulmakta olan etlerin rengi değişinceye kadar kavurduktan sonra delikli bir kepçe yardımıyla bir kabın içine alarak bir kenarda bekletelim.

Ardından aynı tavanın içine arpacık soğanların ve 4-5 adet sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra her bir soğanı sekiz eşit parçaya bölerek tavaya ilave edip arpacık soğanlar ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavurmaya işlemini sürdürelim. Ardından sivri biberler ve sarı biberin çekirdeklerini temizledikten sonra yemeklik doğrayarak kavrulmakta olan soğanların üzerine ekleyerek soğanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım. Ardından 2 adet domatesin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayıp tavaya ekleyelim. Domatesler sularını salıp hafifçe çektikten sonra tavaya tekrar kavrulmuş etleri ilave ederek 1-2 dakika kadar diğer malzemelerle birlikte kavuralım. Ardından etleri de ilave ettiğimiz tavamıza yaklaşık 300 ml kadar sıcak et suyunu koyarak kaynatalım. Ardından ocağımızın altını kısıp tavanın kapağını kapatalım. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirdiğimiz çoban kavurma yemeğimizin lezzetini artırmak için üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştıralım. Daha sonra üzerine 1 tutam ince kıyılmış kekik ve 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ilave ederek 1 kez karıştırıp ocağın altını kapatalım. Artık çoban kavurma yemeğimiz servise hazır sıcak olarak pirinç pilavı eşliğinde servi yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 23:27:42
Çoban Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Çoban Kavurma Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Çoban Kavurma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ...
Çekirdek Kavurma
Çekirdek Kavurma
Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin...
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi...
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s...
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de...
Saç Kavurma
Saç Kavurma
Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini...
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman...
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve eşinize ra...
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırl...
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ...
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyenler için pırasa yemeği önerilir. Pırasa hemen hemen her mutfakta yapılır. Her damağa hitap ed...
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından yararlanabilmek için doğru tüketiyor olmak önemlidir. Et, vitamin ve mineraller bakımından oldukç...

 

Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Saç Kavurma
Kıymalı Soğan Kavurması
Dana Etinden Saç Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Pırasa Kavurması
Kuzu Saç Kavurma
Et Kavurma Kaç Kalori?
Sebzeli Et Kavurma
Kıyma Kavurma
Pazı Kavurma
Yaprak Kavurma
İşkembe Kavurması
Dana Ciğer Kavurma
Soğanlı Mantar Kavurma
Dana Eti Kavurma
Düdüklüde Et Kavurma
Patatesli Et Kavurma
Un Kavurması
Kavurma
Kabak Kavurması
Soğanlı Et Kavurma
Yoğurtlu Ispanak Kavurması
Yumurtalı Fasulye Kavurması
Mantarlı Et Kavurma
Popüler İçerik
Et Kavurma Kaç Kalori?
Et Kavurma Kaç Kalori?
Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinl...
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıy...
Pazı Kavurma
Pazı Kavurma
Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y...
Yaprak Kavurma
Yaprak Kavurma
Yaprak Kavurma, Kavurma (soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir.Yiyecekleri kavurma yöntem...
İşkembe Kavurması
İşkembe Kavurması
İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve...
Dana Ciğer Kavurma
Dana Ciğer Kavurma
Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğer...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024