Kuzu Kavurma

Kuzu Kavurma

Kuzu KavurmaKavurma (soteleme) yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta çok az miktarda yağ kullanılarak pişirilme işlemidir verilen addır. 
Yiyecekleri kavurma yöntemi bir yemeği hazırlamak için kendi başına kullanılacağı gibi bazen de yemeğin hazırlanmasında bir aşamadır.Örnek; Et kavurma yemeği etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiç bir işleme uğramadan servis edilmesidir.Kavurma genelde yemeklerin yüzeylerindeki şekerlerin karamelleşerek lezzetlerinin artırılması yöntemidir. Et kavurması için  tavsiye edilen et çeşitleri, hayvanların bonfilesi, kol ve but kısımlarıdır.
150 gram Et kavurmanın kalori değeri 360 kcal dır.

Kuzu Kavurma İçin Malzemeler,
  • 1 kg kuzu kol ve ya but (Kuşbaşı doğramış)
  • 200 gram çekilmiş kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Damak zevkinize göre tuz
Kuzu Kavurmanın Yapılışı,

200 gram çekilmiş kuyruk yağımızı kavurma yapacağımız tencereye alıyoruz yağını bırakana kadar kızartıyoruz. 
Yağımızı ılık olacak şekilde soğumaya bırakıyoruz, ılımış olan yağımızı ocağa alıyoruz. Kuşbaşı doğranmış etimizi tencereye ilave ediyoruz, orta ateşte kendi bıraktığı suda haşlıyoruz bıraktığı suyu çektikten sonra istenirse 1 çay bardağı kadar su ilave ediyoruz ilave edilen suyun kaynatılmış olmasına dikkat edilmelidir. Et suyunun çekilmesine yakın sırasıyla pul biber, karabiber, kekik ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kızarmış etimizin altını kapatıp servis  edebiliriz.

Sebzeli Kuzu Kavurma İçin Malzemeler,
  • 800 gram kuzu kol ve ya but (Kuşbaşı doğramış)
  • 4 - 5 diş sarımsak
  • 150 gram  çekilmiş kuyruk yağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 orta boy domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Damak zevkinize göre tuz
Sebzeli Kuzu Kavurmanın Yapılışı,

800 gram etimizi haşlamak için bir tencereye alarak ve haşlıyoruz.
150 gram çekilmiş kuyruk yağımızı kavurma yapacağımız tencereye alıyoruz yağını bırakana kadar kızartıyoruz, yağımızı soğumaya bırakıyoruz. Sarımsakları  ince ince doğrayıp, ılımış olan yağımızı ocağa alıyoruz. Tencere deki yağa atarak karıştırın, soğanları küp küp doğrayıp tencereye atarak kavurun. Ardın dan doğradığımız biberleri atın az kavurun, haşlanmış etimizi ilave edin, 1 - 2 dakika kavurduktan sonra tencereye domatesleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Pişmeye yakın sırasıyla karabiber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın ve servis edin.
Son Güncelleme : 21.11.2018 17:11:13
Kuzu Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kuzu Kavurma Yorumları

şifre  Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Kavurma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ...
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada et kavurmak, başarılı ve uzun hayat yaşamaya delalet eder. Rüyayı gören kişi için kısmetli bir hayata ve emeklerinin karşılığında bol kazanç elde etmeye işaret eder. Bu rüya sahibi için hayırlı ve uğurlu işlere ve bu işlerden başarı sağlamaya,...
Rüyada Helva Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Rüyada helva kavurmak, rüya sahibinin yaptığı her harekete çok ama çok dikkat ettiğine önünü düşünerek davrandığını işaret eder. Rüyayı gören hayatının İslamiyet' e uygun yaşayan her zaman ahiret hayatını düşünen biri kişi olduğuna rivayet eder. Rüya...
Çekirdek Kavurma
Çekirdek Kavurma
Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin...
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi...
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s...
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de...
Saç Kavurma
Saç Kavurma
Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini...
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman...
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile birlikte yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve e...
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırl...
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ...

 

Antep Ciğer Kavurma
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Saç Kavurma
Kıymalı Soğan Kavurması
Dana Etinden Saç Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Pırasa Kavurması
Kuzu Saç Kavurma
Et Kavurma Kaç Kalori
Sebzeli Et Kavurma
Kıyma Kavurma
Pazı Kavurma
Yaprak Kavurma
İşkembe Kavurması
Dana Ciğer Kavurma
Soğanlı Mantar Kavurma
Dana Eti Kavurma
Düdüklüde Et Kavurma
Patatesli Et Kavurma
Un Kavurması
Kavurma
Kabak Kavurması
Soğanlı Et Kavurma
Yoğurtlu Ispanak Kavurması
Popüler İçerik
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın bir çok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak...
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarınd...
Et Kavurma Kaç Kalori
Et Kavurma Kaç Kalori
Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinl...
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıy...
Pazı Kavurma
Pazı Kavurma
Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Antep Ciğer Kavurma
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2020