Soğanlı Mantar Kavurma Mantar, herkes tarafından çok fazla tüketilen bir gıda olmasa da birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market ve manav reyonlarında yaz kış bulabileceğimiz mantar ile enfes yemekler hazırlayabiliriz. Mantar benim çocukluğumda güzel anılar bırakan bir bitkidir. İlkbahar yağmurlarından sonra çıkan güneşle birlikte yemyeşil çimenlerin arasından tek tek çıkan mantarları koşuşturarak toplamanın zevkine bire bir varanlardanım. Mantar ile birçok yemeğe lezzet katabiliriz. Örneğin, mantarlı et sote veya tavuk sote gibi yemekler yapabiliriz. Ayrıca, mantar ile soğuk kış aylarında sıcacık çorbalar yapıp hem içimizi ısıtabiliriz hem de grip gibi hastalıklardan korunabiliriz. Et veya tavuk kullanmadan yapılan mantar soteler de oldukça lezzetlidir. Soğanlı mantar kavurma, sabah kahvaltıları ve akşam yemeklerinde enfes bir seçenek olabilir. Soğanlı Mantar Kavurma için Gerekli Malzemeler
Soğanlı Mantar Kavurma Nasıl Yapılır? Öncelikle mantarların saplarındaki çamurlu kısımları kesip mantarları yıkıyoruz. Bu arada, mantarların kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz. Daha sonra mantarları ince ince doğrayıp teflon bir tavada kısık ateşte sulanmaya bırakıyoruz. Mantarlar sulanıp suyunu çekince tereyağını ekliyoruz. Ardından ince ince kıydığımız kuru soğanları ve biberleri ekliyoruz. Eklediğimiz malzemeler ve mantarlar iyice kavrulunca tuzu, pul biberi, karabiberi ve kimyonu ekliyoruz. Bir karıştırma daha yaptıktan sonra kabuğunu soyduğumuz domatesleri ekliyoruz. Domates pişinceye kadar kapağını kapatıyoruz ve yaklaşık 5 dakika bekliyoruz. Kavrulmuş olan soğanlı mantar kavurmayı servis tabağına alabilirsiniz. Beğeneceğinizi umarak şimdiden afiyet olsun diliyorum. Ekstra Bilgiler Mantarların besleyici değeri oldukça yüksektir. İçerdiği protein, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı bir besin kaynağıdır. Mantarları yıkarken fazla suya maruz bırakmamaya dikkat edin, aksi halde mantarlar su çeker ve lezzet kaybına uğrar. Mantar kavurmasına ekleyeceğiniz baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Soğanlı mantar kavurma, özellikle vejetaryenler için ideal bir yemektir. Bu tarifi, farklı sebzeler ekleyerek veya farklı baharatlarla zenginleştirerek çeşitlendirebilirsiniz. |
Aygen
12 Temmuz 2024 CumaMantarları yıkarken fazla suya maruz bırakmamaya dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum, yoksa mantarlarım su çeker ve lezzet kaybına uğrar mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaAygen, mantarları fazla suya maruz bırakmak gerçekten de lezzet kaybına neden olabilir. Mantarlar suyu hızla emer ve bu da hem dokularının hem de tatlarının bozulmasına yol açar. Bu nedenle mantarları temizlerken nemli bir bez veya hızlı bir durulama yöntemini tercih etmek daha iyidir.