Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması

Giriş:

Kurutulmuş sebzeler, kış aylarının vazgeçilmez besinleri arasında yer alır. Yaz aylarında özenle seçilen ve kurutulan çeşitli sebzeler, kış aylarında mutfağımızda kullanıma hazırdır. Kışın, yazın olduğu gibi taze ve organik sebze bulmak zor olabilir. Bulunan sebzeler ise ya çok pahalı ya da serada yetişmiş hormonlu sebzelerdir. Bu tür durumlara maruz kalmamak için yaz aylarında sebzelerimizi kurutarak saklarız. Özellikle ev hanımlarının vazgeçilmez kış hazırlıkları arasında sebze kurutmak önemli bir yer tutar. Yazın balkon demirlerinde ipe dizilmiş kolye görünümünde çeşitli sebzeler görmek yaygındır. Yazdan kuruttuğumuz sebzelerle kışın enfes yemekler hazırlayabiliriz. Örneğin, kuruttuğumuz biberleri kışın haşlayıp kavurabiliriz.

Kuru Biber Kavurması İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir avuç kurutulmuş sivri biber
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı tuz

Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet domates veya iki bardak domates konservesi
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir kase sarımsaklı yoğurt

Kuru Biber Kavurması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kurutulmuş biberleri 2 bardak su ile küçük bir tencerede haşlayalım. İyice yumuşayana kadar haşladığımız biberleri küçük bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım. Ardından az miktarda tuz serpip kenara alalım. Daha sonra, eğer evinizde varsa iki su bardağı domates konservesini, yoksa kabuklarını soyduğumuz iki adet doğranmış domatesi küçük bir tavaya koyup pişirelim. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirip, içerisine ince ince kıydığımız sarımsakları ve biber salçasını ekleyelim. Ardından yağı da ilave edelim. Hazırladığımız sosu biber kavurması bulunan tavaya döküp bir taşım daha kavuralım. Kavurduğumuz biberi şık bir servis tabağına alıp, üzerine dilersek sarımsaklı yoğurt gezdirebiliriz. Ayrıca, maydanoz veya domates kabuklarıyla yaptığımız süslemelerle servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kuru biber kavurması, özellikle Türk mutfağında sıkça tercih edilen bir yemektir. Hem pratik hem de lezzetli bir alternatif olması sebebiyle sofralarda yerini alır. Kurutulmuş biber, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu için sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ayrıca, bu yemeği farklı sebzelerle de zenginleştirerek çeşitli tarifler oluşturabilirsiniz. Kuru biber kavurması, ana yemek olarak ya da garnitür olarak tüketilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Nasıl Yapılır?

Güncel

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?