Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma

Dana kavurma, yüksek sıcaklıkta ve az miktarda yağ kullanılarak yapılan bir pişirme yöntemidir. Kavurma yöntemi, bir yemeği hazırlamak için kendi başına kullanılabilir veya yemeğin hazırlanmasında bir aşama olarak da yer alabilir. Örneğin, kurban bayramlarına özgü dana kavurma yemeği, etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiçbir işleme uğramadan servis edilmesidir.

Kavurma, genellikle yemeklerin yüzeylerindeki şekerlerin karamelleşerek lezzetlerinin artırılması yöntemidir. Et kavurması için tavsiye edilen et çeşitleri, hayvanların bonfilesi, kol ve but kısımlarıdır. 150 gram et kavurmanın kalori değeri yaklaşık 360 kaloridir.

Dana Kavurma İçin Malzemeler

  • 750 gram yağsız dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 200 gram kuyruk yağı (çekilmiş)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 orta boy domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Damak zevkinize göre tuz

Dana Kavurma Nasıl Yapılır?

750 gram etimizi haşlamak için bir tencereye alıyoruz ve haşlıyoruz. Çekilmiş kuyruk yağımızı kavurma yapacağımız tencereye alarak yağını bırakana kadar kızartıyoruz. Yağımızı soğumaya bırakıyoruz. Sarımsakları ince ince doğrayıp, ılımış olan yağımızı tekrar ocağa alıyoruz. Tenceredeki yağa sarımsakları atarak karıştırın, soğanları küp küp doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun. Ardından doğradığınız biberleri ekleyin ve az kavurun. Haşlanmış etimizi ilave edin, 2-3 dakika kavurduktan sonra tencereye domatesleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Pişmeye yakın sırasıyla karabiber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 5-10 dakika kadar pişirip ocaktan alın ve servis edin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri