Dana Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Dana Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Kavurma

Dana kuşbaşı kavurma, hem mütevazı hem de görkemli sofraların baş tacıdır. Kavurmaya birkaç küçük dokunuşla en lüks restoranlarda dahi değerinin katbekat üzerinde fiyatlara tatmak mümkündür. Oysa ki, dana kuşbaşı kavurma, en kolay yapılabilecek et yemeklerinden biridir. Özellikle Kurban Bayramı'nda, neredeyse her evden aynı kavurma kokusu gelir. Kurban kesen kesmeyen herkes bu bayramda kavurmanın tadına bakmaktadır. Müslümanların inancına göre kurban eti paylaşılır, bu nedenle kesen kişiler, kesmeyenlere de mutlaka et verir. Bu yüzden neredeyse her evde kavurma bulunur.

Dana kuşbaşı, kuzu etine göre biraz daha serttir; bu nedenle eti önce düdüklü tencerede kısa bir süre haşlamakta fayda vardır. Közde pişmiş arpacık soğan ve közlenmiş biber eşliğinde pirinç pilavıyla servis yapabileceğimiz dana kuşbaşı kavurmasını hazırlamaya ne dersiniz?

Dana Kuşbaşı Kavurma İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı
  • 200 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 15-20 adet arpacık soğan

Dana Kuşbaşı Kavurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle, dana kuşbaşı biraz sert olduğu için haşlanmalıdır. İri iri doğradığımız bir kilo dana kuşbaşını düdüklü tencereye koyup 4 bardak sıcak su ile 20 dakika haşlıyoruz. Haşladığımız dana kuşbaşını düdüklü tencereden alıp teflon bir tavaya koyuyoruz. Ardından tereyağını ilave ediyoruz ve kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları da ekleyip bir müddet kavuruyoruz. Daha sonra kekik, karabiber, pul biber ve tuzu ilave ediyoruz. Tavanın ağzını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Ardından kapağını açıp etleri iyice karıştırarak kavuruyoruz. İstediğimiz kıvama gelince ocaktan indirip tereyağlı bir pirinç veya bulgur pilavı eşliğinde sıcak sıcak servis yapabiliriz.

Şık bir servis tabağında yanında pilav eşliğinde servis yapabileceğimiz gibi, köy ekmeğinin arasına sarıp dürüm olarak da servis yapabiliriz. Tabii ki ayran eşliğinde. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Güncel

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri