Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı soğan kavurması, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli yemeklerden biridir. Özellikle çocuklarınıza et veya soğan yedirmekte zorlanıyorsanız, bu yemeği hazırlayarak onların bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilirsiniz. Bu pratik yemeği, birkaç dakika içinde hazırlayabilir ve pilavın yanında misafirlerinize ana yemek olarak sunabilirsiniz.

Kıymalı Soğan Kavurması Malzemeleri

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 adet soğan
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Nane

Kıymalı Soğan Kavurması Nasıl Yapılır?

Yemeğimizi hazırlamak için ilk olarak kıymayı kısık ateşte sıvı yağ ile kavuruyoruz. Eğer kıymanız yağlıysa ekstra yağ kullanmanıza gerek yoktur. Daha sonra yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları kıymamıza ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Kısık ateşte kıyma ve soğanları kavurduktan sonra küp doğranmış domatesleri de ekleyerek yemeğimizin kendi kendine pişmesi için biraz bekliyoruz. Yemeğimiz pişmeye yakın tuz ve baharatlarını da ekleyerek 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocağımızı kapatıyoruz ve yemeğimiz hazır oluyor.

Ekstra Bilgiler

Kıymalı soğan kavurması, çeşitli yan yemeklerle zenginleştirilebilir. Özellikle pilav, bulgur pilavı veya makarna ile servis edildiğinde doyurucu ve besleyici bir öğün olur. Ayrıca, yemeğinizi daha da lezzetli hale getirmek için üzerine ince kıyılmış maydanoz veya rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Soysaldı

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Evde kıymalı soğan kavurması yaparken, soğanları yarım ay şeklinde doğramak lezzeti nasıl etkiliyor? Bir de, kıymayı kavururken ekstra yağ kullanmama durumu hangi et türünde daha uygun olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Soysaldı,

Soğanları yarım ay şeklinde doğramak, kıymalı soğan kavurmasında lezzeti olumlu etkiler. Bu şekilde doğranan soğanlar, daha geniş bir yüzey alanına sahip olur ve kıyma ile daha iyi karışarak lezzetinin daha homojen dağılmasını sağlar. Ayrıca, pişirme süresince soğanların şekerleri karamelize olarak yemeğinize tatlı bir aroma katabilir.

Ekstra yağ kullanmama durumu, yağ oranı düşük et türlerinde daha uygun olur. Özellikle dana kıyma, genellikle yeterli yağ içerdiği için ekstra yağ kullanmadan da lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Tavuk veya hindi kıyma kullanıyorsanız, yağsız oldukları için bir miktar yağ eklemeniz gerekebilir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Kaç Kalori?

Kavurma Kaç Kalori?

Güncel

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri