Dana Etinden Saç Kavurma Dana etinden saç kavurma, Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan lezzetli bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma, kırmızı etin lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkaran yöntemlerden biridir. Saç tava ile yapılan bu yemek, lavaş ekmeği ile birleştiğinde birçok kişinin favori menüsü haline gelir. Bu lezzetli yemeği, çocuklarınız ve eşiniz için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, misafirlerinize de pirinç pilavı ve patates kızartması eşliğinde sunabilirsiniz. Saç kavurma yemek için illa bir lokantaya gitmeniz gerekmez; evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Dana Etinden Saç Kavurma Malzemeleri
Dana Etinden Saç Kavurma Nasıl Yapılır? İlk olarak, eğer evinizde saç tava varsa onu kullanmanız yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlar. Eğer yoksa, geniş bir teflon tava da işinizi görecektir. Kuşbaşı etlerinizi tavaya alın ve etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Etler suyu çekene kadar pişirin. Bu arada, başka bir tencerede iki yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyin ve soyup doğradığınız arpacık soğanları pembeleşene kadar soteleyin. Çarliston ve kapya biberleri jülyen şeklinde doğrayarak soğanların üzerine ekleyin ve birlikte soteleyin. Biber ve soğanlar solduktan sonra, suyunu çekmiş olan etlerinizi tencereye ekleyin. Domates konservesini de ekleyerek 1,5 su bardağı su ilave edin. Damak tadınıza göre tuzunuzu ekleyin ve pişmeye bırakın. Yemeğinizi ocaktan almaya yakın, kimyon, kuru kekik, karabiber ve kırmızı biber gibi baharatları ekleyin. Yemeğiniz hazır olduğunda ocaktan alın ve servis yapın. Afiyet olsun. |