Çekirdek Kavurma Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin bir diğer adıdır, çekirdek yemek. Öncelikli olarak tükettiğimiz çekirdekleri kuruyemişçilerden almak yerine, evde kendimiz çekirdeği kavurarak tüketebiliriz. Bunun için yapmamız gereken ayçekirdeği alıp,birazda tuz ile kavurmak olacaktır. Öncelikle biraz ıslatmanız gerekir. Bir diğer önemli nokta ise aldığımız ayçekirdeğinin iri taneli olması gerekir. Ayçekirdeğini ıslattıktan sonra, üç şekilde kavurma işlemi uygulayabiliriz. Islatılmış olan ayçekirdeğini, fırın tepsisine dökeriz. Daha sonra üzerine kaya tuzu serperek; iyice harmanlarız. Daha sonraki işlemler de ise 180 derece ısıdaki fırınımıza, tepsimizi yerleştirip; 15 dakika kadar bekleriz. Yavaş yavaş kavrulması, çekirdek açısından daha lezzetli olacaktır. Fırında kavrulmuş olan çekirdeklerimizi bir kenarda bekleterek, soğuturuz. Soğuma işleminden sonra servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun... - Ocak ateşinde çekirdek kavurma
Bu işlem fırında yapılan çekirdek kavurma işlemine göre daha zahmetlidir. Sebebi ise sürekli karıştırmak gerekir. Ocakta çekirdek kavurmaya başlarken; çekirdekleri önce ıslatırız, daha sonra üzerine tuz ilave ederiz. İstersek tuzsuz da kavrayabiliriz. Daha sonra tuz serptiğimiz çekirdekleri karıştırırız. Tepsiyi ateşe koyup, yavaş yavaş kısık ateşte kavurmaya başlarız. Bu işleme çekirdek kavrulunca kadar devam ederiz. Çekirdeklerimiz renk değiştirerek kendini belli edecektir. Daha sonra ateşten alarak çekirdekleri bir kenarda soğuması için bekletiriz. Soğuduktan sonra ocaktaki çekirdek kavurma mız servise hazır olacaktır. Afiyet olsun... - Soba sıcaklığında çekirdek kavurma
Islattığımız ay çekirdeklerini yeterince tuzlayıp, Aliminyum tepsiye dökeriz. Daha sonra yanan sobanın üzerine tepsiye koyup; yavaş yavaş karıştırıriz. Bu süre içerisinde tepsiyi bir bez yada eldiven yardımıyla tutup, elimizin yanmamasına dikkat ederiz. Yavaş yavaş karıştırarak kavurduğumuz çekirdekleri, rengi değişince sobanın üzerinden alıp; serin bir yerde bekletip, soğumasını sağlarız. Soğuyan çekirdeklerimizi tabaklara koyarak, servis edebiliriz. Afiyet olsun... Son Güncelleme : 30.11.2018 01:51:11 Çekirdek Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Çekirdek Kavurma" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Antep Ciğer Kavurma | Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ... |  | Rüyada Et Kavurmak | Rüyada et kavurmak, başarılı ve uzun hayat yaşamaya delalet eder. Rüyayı gören kişi için kısmetli bir hayata ve emeklerinin karşılığında bol kazanç elde etmeye işaret eder. Bu rüya sahibi için hayırlı ve uğurlu işlere ve bu işlerden başarı sağlamaya,... |  | Rüyada Helva Kavurmak | Rüyada helva kavurmak, rüya sahibinin yaptığı her harekete çok ama çok dikkat ettiğine önünü düşünerek davrandığını işaret eder. Rüyayı gören hayatının İslamiyet' e uygun yaşayan her zaman ahiret hayatını düşünen biri kişi olduğuna rivayet eder. Rüya... |  | Koyun Eti Kavurma | Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi... |  | Tavada Et Kavurma | Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s... |  | Kuzu Eti Kavurma | Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de... |  | Saç Kavurma | Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini... |  | Kıymalı Soğan Kavurması | Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman... |  | Dana Etinden Saç Kavurma | Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile birlikte yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve e... |  | Kuzu Ciğer Kavurma | Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırl... | .jpg) | Kuşbaşı Kavurma | Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ... |  | Pırasa Kavurması | Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın bir çok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyenler için pırasa yemeği önerilir. Pırasa hemen hemen her mutfakta yapılır. Her damağa hitap e... | | | Antep Ciğer Kavurma | | Rüyada Et Kavurmak | | Rüyada Helva Kavurmak | | Çekirdek Kavurma | | Koyun Eti Kavurma | | Tavada Et Kavurma | | Kuzu Eti Kavurma | | Saç Kavurma | | Kıymalı Soğan Kavurması | | Dana Etinden Saç Kavurma | | Kuzu Ciğer Kavurma | | Kuşbaşı Kavurma | | Pırasa Kavurması | | Kuzu Saç Kavurma | | Et Kavurma Kaç Kalori | | Sebzeli Et Kavurma | | Kıyma Kavurma | | Pazı Kavurma | | Yaprak Kavurma | | İşkembe Kavurması | | Dana Ciğer Kavurma | | Soğanlı Mantar Kavurma | | Dana Eti Kavurma | | Düdüklüde Et Kavurma | | Patatesli Et Kavurma | | Un Kavurması | | Kavurma | | Kabak Kavurması | | Soğanlı Et Kavurma | | Yoğurtlu Ispanak Kavurması | Popüler İçerik | Kuzu Saç Kavurma Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarınd... | Et Kavurma Kaç Kalori Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinl... | Sebzeli Et Kavurma Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz... | Kıyma Kavurma Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıy... | Pazı Kavurma Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y... | Yaprak Kavurma Yaprak Kavurma, Kavurma (soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir.Yiyecekleri kavurma yöntem... | |