Patates Kavurması

Patates Kavurması

Patates kavurması, patates kavurması çok sevilerek tüketilen bir yemek ve meze tarifidir. Sade veya etli yapılabilir. Yemeklerin yanında çöm sevilerek tüketilir. Pilavların yanında çok hoş olur. Okullarda yapılan kermeslerde, kadınlar arası yapılan günlerde, beş çaylarında, sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerin de tüketilir. Akşam yemeklerinde daha çok kuş başı et ve kıyma kullanılarak yapılır. Günlük kahvaltılarda falan da sade yapılır. İkisinde de tarif aynıdır. Tek fark içerisine et veya kıyma eklenmesidir. Patates kavurması yapımında soğan çok ayrı bir lezzet verir bu nedenle bol soğanlı yapmanızı tavsiye ederim. Fakat patates yüksek oranda karbonhidrat içerir. Bu nedenle kilo problemi yaşayanlar dikkatli bir şekilde tüketilmelidir. Patates kavurması tarifine bakalım.

Patates kavurması yapımı için gerekli malzemeler
  • Altı yedi tane patates
  • İki yüz gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üç adet kuru soğan 
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • İki çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Patates kavurması yapılışı, patates kavurması için ilk olarak patatesler yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su konulur. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Patatesler haşlanır. Patatesler tencerede biraz geç haşlanır bu nedenle isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Düdüklü tencere de çok daha kısa süre de haşlanacaktır. Zamanınız yoksa düdüklü tencere tercih edebilirsiniz. Patatesler haşlanırken siz harcını hazırlayabilirsiniz. Bunun için kıyma bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirilir suyunu çekince yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edilir ve ardından üç adet soğan soyulur yıkanır ve çok küçük bir şekilde doğranır. Doğranan soğanlar da tavaya ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Bir yemek kaşığı domates salçası eklenir ve salça da kavrulur. Bu esnada patatesler kontrol edilir ve  pişen patatesler süzülerek soğuması için soğuk suya tutulur ki rahatlıkla soyulsun. Patatesler soyulur ve derin bir kaba alınır. Tamamen ezilmiş olarak seviyorsanız patates ezici yardımı ile ezilir ve o şekilde tavaya eklenir. Çok ezilmiş istemiyorsanız bıçak yardımı ile küp küp doğranır. Doğranan patatesler tavaya alınır ve kavrulmaya başlanır. Üzerine bir tatlı kaşığı pul biber iki çay kaşığı karabiber bir tatlı kaşığı tuz atılır. İyice karıştırılıp beş dakika kadar kavrulur. Ardından ocak kapatılır ve sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 15.11.2018 21:19:17
Patates Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Patates Kavurması Yorumları

şifre  Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Patates Kavurması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ...
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada et kavurmak, başarılı ve uzun hayat yaşamaya delalet eder. Rüyayı gören kişi için kısmetli bir hayata ve emeklerinin karşılığında bol kazanç elde etmeye işaret eder. Bu rüya sahibi için hayırlı ve uğurlu işlere ve bu işlerden başarı sağlamaya,...
Rüyada Helva Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Rüyada helva kavurmak, rüya sahibinin yaptığı her harekete çok ama çok dikkat ettiğine önünü düşünerek davrandığını işaret eder. Rüyayı gören hayatının İslamiyet' e uygun yaşayan her zaman ahiret hayatını düşünen biri kişi olduğuna rivayet eder. Rüya...
Çekirdek Kavurma
Çekirdek Kavurma
Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin...
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi...
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s...
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de...
Saç Kavurma
Saç Kavurma
Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini...
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman...
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile birlikte yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve e...
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırl...
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ...

 

Antep Ciğer Kavurma
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Saç Kavurma
Kıymalı Soğan Kavurması
Dana Etinden Saç Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Pırasa Kavurması
Kuzu Saç Kavurma
Et Kavurma Kaç Kalori
Sebzeli Et Kavurma
Kıyma Kavurma
Pazı Kavurma
Yaprak Kavurma
İşkembe Kavurması
Dana Ciğer Kavurma
Soğanlı Mantar Kavurma
Dana Eti Kavurma
Düdüklüde Et Kavurma
Patatesli Et Kavurma
Un Kavurması
Kavurma
Kabak Kavurması
Soğanlı Et Kavurma
Yoğurtlu Ispanak Kavurması
Popüler İçerik
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın bir çok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak...
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarınd...
Et Kavurma Kaç Kalori
Et Kavurma Kaç Kalori
Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinl...
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıy...
Pazı Kavurma
Pazı Kavurma
Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Antep Ciğer Kavurma
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2020