Mantarlı Et Kavurma Mantarlı et kavurma, kuzu eti yerine diğer yumuşak et türleriyle de yapılabilir. Bu et türleri arasında bonfile, ciğer veya piliç eti bulunur. Etleri sote ederken tencerenin kapağını kapatmamak, sotenin kıvamında pişmesi için önemlidir. İsteğe göre et soteye 1 çorba kaşığı krema da ekleyebilirsiniz. Defne yaprağı veya taze kekik ile süsleme yapabilirsiniz. Mantarlı Et Kavurma Malzemeleri
Mantarlı Et Kavurma Nasıl Yapılır? İlk olarak, soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi ve sarımsağı ince ince doğrayın. Ardından mantarları yıkayıp süzgeçte bekletin. Suyu süzüldükten sonra mantarları iri iri doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup rendeleyin. Tencereye kuşbaşı etleri koyup, etler suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirin. Sonrasında mantarları ekleyin ve mantarlar da etler gibi suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra doğranmış sebzeleri ve zeytinyağını ekleyip yaklaşık 15 dakika kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Son olarak, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Mantarlı et kavurmayı sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Et kavurma işlemi sırasında etin yumuşak kalmasını sağlamak için etleri pişirmeden önce zeytinyağı ve baharatlarla marine edebilirsiniz. Ayrıca, mantarları yıkadıktan sonra hemen pişirmeniz önerilir, çünkü mantarlar su çekmeye müsaittir ve fazla su çektiklerinde lezzet kaybı olabilir. Defne yaprağı veya taze kekik gibi taze otlarla süsleme yaparak yemeğinizi daha aromatik hale getirebilirsiniz. |