Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç kavurması, Havuç, dünyada ve ülkemizde belirli alanlarda ve belirli miktarlarda üretilip tüketilen bir sebzedir. Havucu sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkes havucu yemektedir. Havucu tüketme şekilleri farklıdır. Mesela, salatalara, tatlılara konulabilir. Havucun kavurması çok lezzetli ve tadı damağınızda kalacak kadar enfestir. Havucu sevdirmek adına çocuklarımızın da damak zevklerine göre ayarlayabiliriz. Ülkemizde en çok tercih edilen havuç çeşidi, turuncu havuçtur. A vitamini bakımından zenginlik gösteren havuç sağlıklıdır. Göz denilince ilk akla gelen besin havuçtur. Enerji bakımından yüksek bir besindir ve lif yönünden zengin olması nedeniyle bağırsakların düzenli olarak çalışmasında etkilidir. Havuç sebzesini çiğ olarak ve kabuklu olarak da tüketmek yararlıdır. Havucun cinsel gücü de artırdığı bilinmektedir. Ayrıca hafıza güçlendirici ve unutkanlığa karşı da koruyucudur. Havucun en belirgin özelliklerinden birisi de deri ve akciğer kanserine karşı müthiş bir kalkan görevi görmektedir. Havucun içerisinde büyük oranda A vitamin vardır ve vücudumuza farklı çeşitlerle havuç kavurması yaparak, havucu rendeleyip içerisine zeytinyağı katacağımız için vücudumuz tarafından emilmesi daha da kolaylaşacaktır. Böylelikle vücudumuz havuç besininden daha çok faydalanacaktır.

Havuç kavurması için gerekli olan malzemeler
  • 4 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Havuç Kavurması Nasıl Yapılır?

Tavamızı ayarlayalım ve yıkanan havuçları içerisine rendelemeye başlayalım. Rendeleme işlemimiz bittikten sonra, yağını katarak tavamızın altını yakalım ve havuçları kavurmaya başlayalım. Tuzumuzu ekledikten sonra havuçları kavrulmaya bırakalım. Renkleri dönene kadar kavrulması gerekmektedir. Bu işlem bittikten sonra soğuması için bir kaba havuçları boşaltalım ve küçük bir kâseye yoğurdu alalım. Ardından sarımsakları ezip, yoğurdun içerisine ekleyelim ve iyice karıştırdıktan sonra pişen havuçlarla buluşturalım ve havuç kavurmamız hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri