Patatesli Et Kavurma Patatesli Et Kavurma, et ve patates ikisi bir arada muhteşem bir ikili olmaktadır. Genellikle et kavurmasının içerisine isterseniz patatesi dilimleyerek beraber pişirebilirsiniz. İsterseniz ayrı patates kızartması şeklinde hazırlayarak, eti kavurup ikisini beraber servis yapabilirsiniz. Özellikle et protein bakımından oldukça zengin bir besindir ve haftada en az iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Patates nişasta bakımından zengin olduğu için kızartma yerine daha çok yemeği ya da fırında yapılarak tüketilmesi daha faydalıdır. Patates kızartma ya da yemeği olsun büyük küçük herkes severek ve beğenerek yemektedir. Bunun için bu iki lezzet içerisine farklı malzemeler ve baharat çeşitleri eklenerek hazırlandığında damak tadınıza hitap edecektir. Ayrıca bu yemeği ailenizle, akrabalarınız ve arkadaşlarınız geldiğinde hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Çalışan pek çok bayanın da akşam yemeklerinde en kolaylıkla ve çabuk hazırladıkları kurtarıcı yemeklerden bir tanesidir.
Patatesli Et Kavurma İçin Gerekli Olan Malzemeler - Yarım kilo kuşbaşı et
- 3 adet büyük boy patates
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Kekik
- Patatesleri kızartmak için yeterli miktarda sıvı yağ
Patatesli Et Kavurmanın Hazırlanışı,
İlk önce etleri kuşbaşı şeklinde doğrayalım ve tavanın içerisine alarak kavuralım. Eğer etleri önce hızlı ateşte mühürleyip daha sonra orta ateşte kavurursanız etleriniz daha yumuşak olacaktır. Bu arada patatesleri soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Kızartma tavasının içerisine sıvı yağı ekleyerek kızdıralım ve patatesleri içine atarak altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartalım. Patatesler kızarırken etleri kontrol edelim ve suyunu çekinceye kadar kavuralım. Kavrulan etin üzerine tuzu, kırmızı pul biberi ve kekiği ilave ederek karıştıralım. Kızaran patatesleri kavrulan etin içerisine alalım ve ikisini beraber karıştıralım. Daha sonra patatesli et kavurmayı servis tabağına alalım. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 16.11.2018 16:29:41 Patatesli Et Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Patatesli Et Kavurma" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Antep Ciğer Kavurma | Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ... |  | Rüyada Et Kavurmak | Rüyada et kavurmak, başarılı ve uzun hayat yaşamaya delalet eder. Rüyayı gören kişi için kısmetli bir hayata ve emeklerinin karşılığında bol kazanç elde etmeye işaret eder. Bu rüya sahibi için hayırlı ve uğurlu işlere ve bu işlerden başarı sağlamaya,... |  | Rüyada Helva Kavurmak | Rüyada helva kavurmak, rüya sahibinin yaptığı her harekete çok ama çok dikkat ettiğine önünü düşünerek davrandığını işaret eder. Rüyayı gören hayatının İslamiyet' e uygun yaşayan her zaman ahiret hayatını düşünen biri kişi olduğuna rivayet eder. Rüya... |  | Çekirdek Kavurma | Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin... |  | Koyun Eti Kavurma | Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi... |  | Tavada Et Kavurma | Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s... |  | Kuzu Eti Kavurma | Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de... |  | Saç Kavurma | Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini... |  | Kıymalı Soğan Kavurması | Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman... |  | Dana Etinden Saç Kavurma | Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile birlikte yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve e... |  | Kuzu Ciğer Kavurma | Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırl... | .jpg) | Kuşbaşı Kavurma | Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ... | | | Antep Ciğer Kavurma | | Rüyada Et Kavurmak | | Rüyada Helva Kavurmak | | Çekirdek Kavurma | | Koyun Eti Kavurma | | Tavada Et Kavurma | | Kuzu Eti Kavurma | | Saç Kavurma | | Kıymalı Soğan Kavurması | | Dana Etinden Saç Kavurma | | Kuzu Ciğer Kavurma | | Kuşbaşı Kavurma | | Pırasa Kavurması | | Kuzu Saç Kavurma | | Et Kavurma Kaç Kalori | | Sebzeli Et Kavurma | | Kıyma Kavurma | | Pazı Kavurma | | Yaprak Kavurma | | İşkembe Kavurması | | Dana Ciğer Kavurma | | Soğanlı Mantar Kavurma | | Dana Eti Kavurma | | Düdüklüde Et Kavurma | | Patatesli Et Kavurma | | Un Kavurması | | Kavurma | | Kabak Kavurması | | Soğanlı Et Kavurma | | Yoğurtlu Ispanak Kavurması | Popüler İçerik | Pırasa Kavurması Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın bir çok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak... | Kuzu Saç Kavurma Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarınd... | Et Kavurma Kaç Kalori Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinl... | Sebzeli Et Kavurma Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz... | Kıyma Kavurma Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıy... | Pazı Kavurma Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y... | |