Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Sabah kalkıp "acaba kahvaltıya ne yapsam" diye düşünürken, sabah kahvaltısını öğlen yemeği niyetine yiyenlerdenseniz, işte size hem pratik hem de enfes bir Yumurtalı Pazı Kavurması tarifi. Bu tarif, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunar.

Yumurtalı Pazı Kavurması İçin Gereken Malzemeler

  • 1 Bağ Pazı
  • 3 Adet Yumurta
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Göz kararı tuz ve dilerseniz karabiber

Yumurtalı Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?

Pazının yaprakları ve sapları ayrı ayrı doğranır ve bol suda iyice yıkanarak temizlenir. Kaynamış suya önce saplarını 10 dakika kadar, daha sonra üzerine yapraklarını atarak 5 dakika kadar daha kaynatılır. Bunun nedeni saplarının geç haşlanıyor olmasıdır. Haşlandıktan sonra suyunu süzerek soğumaya bırakıyoruz.

O sıra kavurma yapacağımız tavamıza yağlarımızı koyuyoruz ve piyazlık şeklinde doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz. Sonrasında pazılarımızın suyunu elimizle iyice sıkıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz. Bu esnada tuzu ve karabiberi de ilave edebilirsiniz. Yine hoşlandığınız baharatları da katabilirsiniz. Bu şekilde 5 dakika kadar daha kavrulur ve yumurtalar kırılır. Yumurtalar piştikten sonra Yumurtalı Pazı Kavurmasını servis edebilirsiniz.

Servis ve Ekstra Bilgiler

Yumurtalı Pazı Kavurması sıcak servis edilmelidir. Yanına yoğurt veya domates sosu ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, bu tarifin besin değerini artırmak isterseniz, içerisine küçük doğranmış kırmızı biber veya sarımsak ekleyebilirsiniz. Pazı, demir ve C vitamini açısından zengin olduğu için bu tarif, sağlıklı bir öğün alternatifi sunar.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Kaç Kalori?

Kavurma Kaç Kalori?

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Etinden Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Etinden Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri