Kuzu Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kuzu Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti, kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak et türlerinden biridir. Kavurması oldukça kısa sürede hazırlanabilen kuzu eti, ani gelen misafirleriniz için ideal bir seçenek olabilir. Örneğin, kuzu kaburga dolması zahmetli görünse de pişirme süreci oldukça basittir. Kuzu etini çeşitli yemeklerde tercih edebilirsiniz. Örneğin, karnıyarık yemeğinde kuzu eti kullanarak patlıcanların piştiğinde etin de tam kıvamında olduğunu göreceksiniz. Ayrıca, evde yapacağınız etli pide için de kuzu eti mükemmel bir tercih olacaktır. Kuzu etini tek başına kavurarak da lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Örneğin, şehriyeli ve tereyağlı bir bulgur pilavının üzerine kavrulmuş kuzu etini eklediğinizde harika bir lezzet elde edersiniz. Kuzu eti kavurmanızı çeşitli sebzelerle de süsleyebilirsiniz. İster sebzelerle birlikte kavurun, ister ayrı bir yerde hazırlayın; her iki durumda da hem şık hem de lezzetli bir yemek ortaya çıkacaktır. Lezzetli bir kuzu kavurması için aşağıdaki tarife uymanız yeterli olacaktır.

Kuzu Eti Kavurma İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 100 gram tereyağı
  • 10 adet küçük arpacık soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı olarak ayarlanabilir)

Kuzu Eti Kavurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle, küçük küçük doğradığınız kuzu kuşbaşını tavaya koyup kısık ateşte hiçbir şey eklemeden pişmeye bırakın. Etler suyunu çekince bir bardak sıcak suyu ekleyin. Bu aşamada tuz eklemeyin, çünkü tuz eti sertleştirebilir. Su eklendikten sonra etler suyunu çekince tereyağını ilave edin. Ardından, kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları tüm haliyle tavaya ekleyin. İri iri doğradığınız kırmızı ve yeşil biberleri de ekleyip tekrar kavurun. Bir süre karıştırdıktan sonra tavanın ağzını kapatın ve 5-10 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda tavanın kapağını açıp kekik, pul biber, karabiber ve tuzunu ilave edip tekrar karıştırın. Karıştırarak 5 dakika daha kavurduğunuz kuzu eti kavurmanızı dilerseniz bulgur pilavı ve ayran eşliğinde servis yapabilirsiniz. Aynı zamanda, soğan salatası ile lavaş ekmeğinin arasına sararak dürüm olarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Nasıl Yapılır?

Güncel

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri