Domatesli Kavurma Domatesli kavurma, sade et kavurmasına nazaran daha hafif ve oldukça lezzetli bir yemektir. Pilavların yanında harika bir uyum sağlar ve ekmek banarak tüketildiğinde eşsiz bir tat sunar. Kilo problemi olmayanların veya arada sırada kaçamak yapmak isteyenlerin kesinlikle denemesi gereken bir yemektir. Yanına çoban salata, yayık ayranı ve soğan söğüş ekleyerek şahane bir menü oluşturabilirsiniz. Şimdi yumuşak ve bol lezzetli bir domatesli kavurma yapımına bakalım. Domatesli Kavurma Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Domatesli Kavurma Nasıl Yapılır? Kuşbaşı kavurma yapımı kolay fakat dikkat gerektiren bir yemek tarifidir. İyi pişirilmediğinde yeterince lezzetli olmayacaktır. Güzel pişen bir kavurma ağızda dağılacak kıvamda olur ve çok daha lezzetli hale gelir. Kavurma için tencereye 1 kg kadar et ve 250 gram kadar iç yağı konulur. Yaklaşık 2 su bardağı kadar da su eklenmelidir. Bu şekilde ilk olarak et haşlanacak ardından içindeki yağ ile kavrulacaktır. Bu yöntemle et çok iyi pişecektir. Tencere ocağa alınır ve kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince içindeki yağ ile kavrulmaya başlar. Sürekli olarak kapağını kapalı tutmak gerekir, aksi takdirde kurur. Et iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde kavrulmaya devam edilir. Yağ tam olarak çıktığında biberler yıkanır ve yemeklik doğranarak tencereye eklenir. Biberler kızarınca domateslerin kabukları soyularak doğranır ve tencereye eklenir. Çok karıştırmamaya dikkat edilir, aksi halde et dağılabilir. Ardından tuz, karabiber ve pul biber eklenir ve tekrar kapağı kapatılır. Domatesler tam olarak pişince altı kapatılır ve kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar dinlendirilir. Sonrasında servis edilir. Afiyet olsun. |