Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli kavurma, domatesli kavurma çok lezzetli bir kavurma çeşididir. Sade et kavurmasına nazaran daha hafif bir kavurmadır. Oldukça lezzetli güzel bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışan bir yemektir. Oldukça lezzetli bir yiyecektir. Ekmek banarak yemek çok başka bir lezzettir. Kilo problemi olmayanların olsa da birkaçamak yapmak isteyenlerin kesinlikle tüketmesi gereken yiyeceklerdendir. Yanına çoban salata, yayık ayranı ve soğan söğüş daha ne ister ki insan. Şahane bir tat ve lezzettir. Pilavların yanında servis edilerek güzel bir akşam yemeği menüsü olabilir. Şimdi yumuşak ve bol lezzetli bir kavurma yapımına bakalım.

Domatesli kavurma yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir kilo kuşbaşı et
  • İki yüz elli gram iç yağı
  • Dört adet domates
  • Altı adet yeşil biber
  • Bir çay kaşığı pul biberi
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • İki tatlı kaşığı tuz
Domatesli kavurma nasıl yapılır?

Kuşbaşı kavurma yapımı kolay fakat dikkat gerektiren bir yemek tarifidir. İyi pişirilmediği zaman yeterince lezzetli olmayacaktır. Güzel pişen bir kavurma ağızda dağılacak kıvamda pişer ve çok daha lezzetli olacaktır. Kavurma için tencereye bir kilo kadar et ve iki yüz elli gram kadar iç yağı konulur. Yaklaşık iki su bardağı kadar da su konulmalıdır. Bu şekilde ilk olarak et haşlanacak ardından içerisinde bulunan iç yağı ile kavrulacaktır. Bu şekilde çok iyi pişecektir. Tencere ocağa alınır ve altı açılır en kısık ateş de et suyunu çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince içerisindeki yağ ile kavrulmaya başlayacaktır. Sürekli olarak kapağını kapalı tutmak gerekir. Aksi halde kurur. Et iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde kavrulmaya devam edilir. Yağı tam çıkınca biberler yıkanır ve yemeklik doğranarak tencereye eklenir. Biberler kızarınca domateslerin kabukları soyularak doğranır ve tencereye eklenir. Çok karıştırmamaya dikkat edilir aksi halde et dağılabilir. Ardından tuzu, karabiber, pul biber atılır ve tekrar kapağı kapatılır. Domatesler tam olarak pişince altı kapatılır ve kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar dinlendirilir ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Domatesli Kavurma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Güncel

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6