Kabak Kavurması

Kabak Kavurması

Kabak kavurması, Kabak, ülkemizde çok yetişen sebzeler arasındadır. Hemen  hemen ülkemizin her bölgesinde kabak yetiştirmek mümkündür. İçerisinde  bulundurduğu vitamin ve mineraller açısından son derece sağlıklı bir besin kaynağıdır. Kabağın  içerisinde az miktarda yağ bulunmaktadır.  Ve antioksidanlar bakımından da oldukça zengin bir sebze olan kabak,  aynı zamanda sindirimi de kolaylaştırır.  Herkes kabak  sevmeyebilir ancak kabak kavurması oldukça lezzetli bir yemek  türüdür.  Sabah kahvaltılarında yediğimiz gibi akşam yemeklerinin yanında da sunabileceğimiz güzel bir lezzettir. Özellikle  küçük çocuklarımıza kabağı  sevdirmek adına, pişirmek yerine kavurarak daha  lezzetli bir hale getirmiş oluruz. Kabak sebzesini yaz ve kış mevsimlerinde kolaylıkla bulabiliriz. Pazarda  ve manavda çok cüzi bir miktara satılan kabakların yenmesi son derece sağlıklıdır. Kilo vermek isteyenler açısından da kabak güzel bir sebzedir. Zayıflamayı  kolaylaştırır. Kabak  sebzesinin birçok yemek  çeşidi vardır. Örneğin; kabak yemeği,  kabak kızartması,  kabak mücveri, kabak oturtması gibi kabak kavurması da onlar gibi çok lezzetli ve sağlıklı bir yemek türüdür. Benim haftada 2 kez hafta sonları Kahvaltılarıma yaptığım kabak kavurması tarifini sizlerle paylaşmak isterim. Ve  yapmanızı tavsiye ederim. Kahvaltılarımızda hem sağlıklı bir besin yemiş oluyoruz,  hem de farkında olmadan Çocuklarımızı da kabak sebzesine alıştırmış oluyoruz. Kabak kavurmasının lezzeti yedikçe  yedirten bir tat olmuş durumdadır. 

Kabak kavurması için gerekli malzemeler: 
  • 3 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr dana kıyma 
Yapılışı: 
Kabaklarımızı yıkadıktan sonra küçük küçük dilimler halinde doğrayalım. Ve ocağımıza tenceremizi koyalım içine sıvıyağını ekleyip, küp küp küçük halde doğranan soğanlarımızı ekleyelim. Ve dana kıymamızı içerisine ekleyelim ve kavrulmasını bekleyelim. Hemen ardından doğranan biberleri dökelim. Karıştıralım ve biraz kavurduktan sonra içerisine, doğramış olduğumuz kabakları ekleyelim. Tenceremizin kapağını kapatarak hafif hafif kavrulmaya bırakalım. En son işlemde de tuzunu atalım ve kabak kavurmamız hazırdır. Afiyet olsun. 
Son Güncelleme : 23.11.2018 20:09:40
Kabak Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kabak Kavurması Yorumları

şifre  Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kabak Kavurması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ...
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada et kavurmak, başarılı ve uzun hayat yaşamaya delalet eder. Rüyayı gören kişi için kısmetli bir hayata ve emeklerinin karşılığında bol kazanç elde etmeye işaret eder. Bu rüya sahibi için hayırlı ve uğurlu işlere ve bu işlerden başarı sağlamaya,...
Rüyada Helva Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Rüyada helva kavurmak, rüya sahibinin yaptığı her harekete çok ama çok dikkat ettiğine önünü düşünerek davrandığını işaret eder. Rüyayı gören hayatının İslamiyet' e uygun yaşayan her zaman ahiret hayatını düşünen biri kişi olduğuna rivayet eder. Rüya...
Çekirdek Kavurma
Çekirdek Kavurma
Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin...
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi...
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s...
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de...
Saç Kavurma
Saç Kavurma
Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini...
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman...
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile birlikte yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve e...
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırl...
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ...

 

Antep Ciğer Kavurma
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Saç Kavurma
Kıymalı Soğan Kavurması
Dana Etinden Saç Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Pırasa Kavurması
Kuzu Saç Kavurma
Et Kavurma Kaç Kalori
Sebzeli Et Kavurma
Kıyma Kavurma
Pazı Kavurma
Yaprak Kavurma
İşkembe Kavurması
Dana Ciğer Kavurma
Soğanlı Mantar Kavurma
Dana Eti Kavurma
Düdüklüde Et Kavurma
Patatesli Et Kavurma
Un Kavurması
Kavurma
Kabak Kavurması
Soğanlı Et Kavurma
Yoğurtlu Ispanak Kavurması
Popüler İçerik
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın bir çok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak...
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarınd...
Et Kavurma Kaç Kalori
Et Kavurma Kaç Kalori
Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinl...
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıy...
Pazı Kavurma
Pazı Kavurma
Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Antep Ciğer Kavurma
Rüyada Et Kavurmak
Rüyada Helva Kavurmak
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2020