Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması

Kabak, ülkemizde sıkça yetiştirilen sebzelerden biridir. Türkiye'nin hemen her bölgesinde kabak yetiştirmek mümkündür. İçerdiği vitamin ve mineraller açısından son derece sağlıklı bir besin kaynağıdır. Kabak, düşük yağ içeriği ve zengin antioksidan yapısı ile bilinir, aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır. Herkes kabak sevmeyebilir, ancak kabak kavurması oldukça lezzetli bir yemek türüdür.

Kabak kavurması, sabah kahvaltılarında ya da akşam yemeklerinin yanında sunulabilecek güzel bir lezzettir. Özellikle küçük çocuklara kabak sebzesini sevdirmek adına, pişirmek yerine kavurarak daha lezzetli bir hale getirebiliriz. Kabak, yaz ve kış mevsimlerinde kolaylıkla bulunabilir. Pazar ve manavlarda uygun fiyatlara satılan kabak, tüketimi son derece sağlıklı bir sebzedir.

Kilo vermek isteyenler için de kabak, ideal bir sebzedir. Zayıflamayı kolaylaştırır. Kabak sebzesinin birçok yemek çeşidi vardır. Örneğin; kabak yemeği, kabak kızartması, kabak mücveri, kabak oturtması gibi kabak kavurması da çok lezzetli ve sağlıklı bir yemek türüdür. Haftada birkaç kez kahvaltılarımda yaptığım kabak kavurması tarifini sizlerle paylaşmak isterim ve yapmanızı tavsiye ederim. Kahvaltılarımızda hem sağlıklı bir besin yemiş oluyoruz hem de çocuklarımızı farkında olmadan kabak sebzesine alıştırmış oluyoruz. Kabak kavurmasının lezzeti, yedikçe yedirten bir tat olmuştur.

Kabak Kavurması İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr dana kıyma
Kabak Kavurması Nasıl Yapılır?

Kabaklarımızı yıkadıktan sonra küçük dilimler halinde doğrayalım. Ocağımıza tenceremizi koyup içine sıvı yağı ekleyelim. Küp şeklinde doğradığımız soğanları ekleyip, dana kıymamızı ilave edelim ve kavrulmasını bekleyelim. Ardından doğranmış biberleri ekleyelim. Karıştıralım ve biraz kavurduktan sonra doğradığımız kabakları ekleyelim. Tenceremizin kapağını kapatarak hafif hafif kavrulmaya bırakalım. Son işlem olarak tuzunu ekleyelim ve kabak kavurmamız hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri