Pırasa Kavurması Pırasa, yılın her mevsiminde yetişebilen, genellikle yaprakları tüketilen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılabilir. Özellikle zayıflamak isteyenler için pırasa yemeği önerilir. Pırasa, hemen hemen her mutfakta yer bulur ve her damak zevkine hitap eder. Oldukça lezzetli yemekler yapılabilir. Bugün, çok kolay ve pratik bir tarif olan pırasa kavurmasını ele alacağız. Pırasa Kavurması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Pırasa Kavurması Nasıl Yapılır? Pırasaları önce temizleyip yıkayalım. Sonra küçük küçük doğrayalım. Soğanın da kabuğunu soyup doğrayalım. Geniş bir tavaya yağı koyalım ve üzerine soğanları ekleyelim. Ocağa alıp soğanları biraz kavurduktan sonra pırasaları da ekleyelim. Pırasaları ekledikten sonra başından ayrılmadan ara sıra karıştırarak kavuralım. Daha sonra tuzunu ekleyelim. Pırasa piştikten sonra yumurtaları kırıp ekleyelim. Yumurtalar piştikten sonra ocağı kapatıp pırasayı bir servis tabağına alın ve üzerine pul biber serperek servis yapın. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Pırasa kavurmasını daha lezzetli hale getirmek için birkaç öneri:
Pırasa kavurması, sağlıklı ve besleyici bir yemek olarak sofralarınızda yer alabilir. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi deneyerek, pırasanın farklı bir yüzünü keşfedebilirsiniz. |