Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyenler için pırasa yemeği önerilir. Pırasa hemen hemen her mutfakta yapılır. Her damağa hitap eder, oldukça lezzetli yemekleri yapılır. Biz bugün çok kolay ve pratik olan pırasa kavurma yapacağız.

Pırasa kavurması tarifi için gerekli malzemeler
  • 1 kilo pırasa
  • 1 baş orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Ya da zeytinyağı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Biraz karabiber
  • 3 tane yumurta
Pırasa kavurması nasıl yapılır?

Pırasaları önce temizleyip yıkayalım. Sonra küçük küçük doğrayalım. Soğanın da kabuğunu soyup doğrayalım. Sonra geniş bir tavaya yağı koyalım ve üzerine soğanları koyalım. Ocağa alıp biraz kavurup sonra pırasaları da koyalım. Pırasaları koyduktan sonra başından hiç ayrılmadan ara sıra karıştırarak pırasaları kavuralım. Sonra tuzunu atalım. Pırasa piştikten sonra yumurtasını da kırın. Daha sonra ocağı kapatıp pırasayı bir servis tabağına alın ve üzerine pul biber serperek servis yapın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kavurma Kaç Kalori?

Kavurma Kaç Kalori?

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Nasıl Yapılır?

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri