Kuzu kavurma sulu nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Kuzu etinin yumuşacık dokusu ve zengin baharatlarla buluştuğu bu geleneksel sulu kavurma, Anadolu mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Tencere yemeği sevenler için hem pratik hem de lezzet dolu bir tarif olan sulu kuzu kavurma, özellikle pilavın yanında mükemmel bir uyum sağlar.

28 Ekim 2025

Sulu Kuzu Kavurma Tarifi


Malzemeler:


  • 1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti (but veya kol kısmından)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy soğan (iri doğranmış)
  • 4-5 diş sarımsak (bütün veya iri doğranmış)
  • 2 orta boy domates (küp doğranmış) veya 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 orta boy havuç (iri doğranmış, isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4-5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 defne yaprağı (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye yağı alıp orta ateşte ısıtın. Kuzu etlerini ekleyip her yönü renk alana kadar (5-7 dakika) kavurun.
  • Etler suyunu salıp çektiğinde, iri doğranmış soğanları ekleyip soğanlar yumuşayana kadar (3-4 dakika) kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. Domates veya salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve isteğe bağlı defne yaprağını ekleyip karıştırın.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın ateşini kısıp tencerenin kapağını kapatın.
  • Etler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1-1.5 saat) kısık ateşte pişirin. Havuç ekleyecekseniz, pişme süresinin son 20 dakikasında ilave edin.
  • Etler tamamen yumuşadığında ve suyu kıvam aldığında ocaktan alın. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Etin daha çabuk pişmesi için önceden 1 gece süt veya yoğurt içinde marine edebilirsiniz.
  • Kavurma yaparken etin kendi yağı yeterli olabilir, bu nedenle sıvı yağ miktarını ayarlayın.
  • Daha lezzetli olması için kemikli et kullanabilirsiniz.
  • Pişirme süresi etin tazeliğine ve parça büyüklüğüne göre değişebilir.
  • İsteğe bağlı olarak pişirme sonunda 1-2 kaşık tereyağı ekleyip karıştırarak lezzetini artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri