Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini hem yetişkinler hem de çocuklar severek tüketmektedir. Hanımların pek çoğu sac kavurmayı evde hazırlamak istemez.
Ancak evde hazırlanışı ve yapımı oldukça kolay olan sac kavurma içerisine kullanılan malzemeler ile çok daha lezzetli bir hal almaktadır. Çoğunlukla erkekler sac kavurmayı dışarıda gittikleri yerlerde tüketmektedirler. Fakat gittiğiniz yerde kullanılan etin ne olduğunu bilmediğiniz için çok da sağlıklı olmayabilir. Bunun için evde kendiniz güvenerek aldığınız kırmızı eti sacda farklı malzemeler ile buluşturarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hem bu şekilde çok daha sağlıklı bir sac kavurma yemiş olursunuz. Sadece bayramda değil diğer zamanlarda da eve misafiriniz geldiği zaman bu mükemmel sac kavurmayı hazırlayarak onlarla keyif dolu yemekler yiyebilirsiniz. İster dana etinden olsun ister kuzu etinden olsun burada önemli detay sacın üzerinde pişirilmesidir.

Saç Kavurma, burada dikkat edilmesi gereken husus ise sac kavurma yapılırken özellikle orta dereceli ateş kullanılmasıdır. Ayrıca içerisine eklenene malzemeleri de pişme sırasına göre uyguladığınızda yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır. Her kadın kendi tarzına ve ağız tadına göre farklı sac kavurma tarifi vermektedir. Bazıları bol acılı bazıları ise acısız olarak sac kavurma yemeyi tercih etmektedir.
Sac kavurmanın ana maddesi et ve lezzet kata kuyruk yağıdır. Eğer kuyruk yağı kullanılmaz ise sac kavurma biraz yavan olabilir. Genellikle sac kavurmanın içerisine soğan, biber, baharatlar kullanılarak hazırlanmaktadır. Fakat kuşbaşı et kendi suyunu bırakarak pişmez ise sert bir kıvamda olabilir. Ama bu muhteşem lezzeti mutlaka kendiniz ve evinizde hazırlayarak aileniz ya da akrabalarınız ile paylaşabilirsiniz.

Saç Kavurma İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 kilogram kuzu ya da dana kuşbaşı et
  • Bir miktar kuyruk yağı (İsteğe bağlı)
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı etli biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber, tuz, kekik

Saç Kavurma Nasıl Yapılır?


İlk önce sacın içerisine küçük doğranmış olan kuyruk yağını ekleyerek bir miktar kavuralım. İyice kavrulmuş olan kuyruk yağının üzerine sıvı yağı ve kuşbaşı doğranmış olan etleri ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Sac kavurmanın lezzetli olmasında kuyruk yağının büyük etkisi vardır. Eğer normal yağlar ile yapılırsa bu kadar lezzetli bir sac kavurma yiyemezsiniz. Sacın içindeki etler suyunu bırakıp çekene kadar karada alt üst karıştırarak pişirelim. Diğer tarafta "soğanların kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberleri de halka şeklinde doğradıktan sonra suyunu çekmiş olan etlere ilave ederek kavuralım. Bu arada domateslerin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Saca domatesleri de ekleyelim ve ocağı altını kısarak erimesini sağlayalım. Arada karıştıralım ve domatesler eridikten sonra tuzu, kırmızı pul biberi, karabiberi ve kekiğini ekleyerek karıştıralım. Ocağın altını kapatalım, sac kavurma servise hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 12:14:33
Saç Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Saç Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Saç Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

Dana Eti Kavurma

Dana Eti Kavurma, Dana eti, sığırların yavrusu olan danadan elde edilen ettir, yemekler ve kavurmalar için tercih edilen hayvandır. İyi bir kavurma için...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024