Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından yararlanabilmek için doğru tüketiyor olmak önemlidir. Et, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin içeriğe sahiptir. Fosfot, potasyum, kalsiyum, demir mineralleri haricinde A, C, D, E B6 ve B12 vitaminler bakımından da mükemmel bir kaynaktır.
Et kas ve kemik sağlığı başta olmak üzere genel sağlık için de oldukça faydalıdır. Besleyici özelliği yüksek bir besin maddesi olan et vücuda ciddi anlamda enerji sağlar.

Tüketimi aşırıya kaçılmadığı takdirde sindirim sistemi sağlığını korur. Beyin sağlığı için önemli bir besindir. Kardiyovasküler hastalıklara karşı iyi gelir, kan sağlığını destekler ve hafızayı kuvvetlendirir. Zayıflamaya yardımcı olduğu için diyetlerde gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Kuzu eti kırmızı etlerin arasında en yumuşak olan et türüdür. Pişme süresi daha çabuk olur ve lokum gibi bir tat alır. Ancak bazı kişiler koktuğunu düşündüğü için yemekten kaçınabilir. Kuzu eti çok kolay piştiği için saç kavurma olarak en fazla tercih edilen etlerden biridir. Kuzu saç kavurma özel günlerde ana yemek olarak tercihe dilebilir. Küçük büyük et severlerin beğeni ile tükettiği kuzu saç kavurma nasıl yapılıyor gelin hep birlikte göz atalım.

Kuzu saç kavurma için gerekli malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane acı biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar sıvıyağ

Kuzu saç kavurma nasıl yapılır?


Kuzu saç kavurmanın daha lezzetli olması için ilk olarak etin marine edilmesi gerekir.
Kuzu eti yıkanıp süzüldükten sonra ufak kuşbaşı şeklinde doğranır. Doğranan etler çukur bir kabın içine alınır ve üzerine tuz hariç baharatlar ve bir miktar sıvıyağ gezdirilerek harmanlanır. Harmanlanan et buzdolabına alınarak bir süre bekletilir. Bekletme süresi ne kadar uzun tutulursa etin lezzeti daha güzel olur.

Kuzu saç kavurma için kuru soğanın kabukları soyulur ve küp-küp doğranır. Ardından domatesin kabukları soyularak yine küp şeklinde doğranır. Biberlerin çekirdekleri temizlenip diğer malzemelere uygun olacak şekilde doğranır.

Saç tavası ocağa alınarak ısıtılır. İçine bir miktar sıvıyağ eklenir. Yağ ısınınca marine edilmiş etler tavaya eklenir. Etin rengi değişip suyunu salmaya başladığında ilk olarak doğranan kuru soğan ilave edilir. Et ile kuru soğan birkaç dakika kavrulur. Kuru soğan şeffaflaşınca üzerine yeşil biberler eklenir. Bu şekilde sacın kapağı kapatılarak malzemelerin suyunu çekmesi beklenir. Bu aşamada dibine tutmaması için ara ara tahta kaşık yardımı le karıştırılmalıdır. Malzemeler suyunu çektikten sonra doğranmış domatesler ve salça ilave edilir. Karıştırılarak, sacın kapağı kapatılır ve etler istenilen kıvamda yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Ocaktan almaya yakın tuzu ilave edilir. Saç kavurma yanında pirinç pilavı ile sunum yapılabilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 23:48:50
Kuzu Saç Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Saç Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Saç Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

Dana Eti Kavurma

Dana Eti Kavurma, Dana eti, sığırların yavrusu olan danadan elde edilen ettir, yemekler ve kavurmalar için tercih edilen hayvandır. İyi bir kavurma için...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024