İlk önce dana ciğerin üzerindeki zarı ve içindeki kasları temizleyin. Ardından kıyma çekme makinesinin iri olan gözünden ciğeri kıyma şeklinde hazırlayalım.
Dana ciğeri tencerenin içerisine koyalım ve üzerine bir bardak su ekleyerek 5 dakika kadar kaynatarak suyu dökelim. Yeniden bir bardak su ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika kadar ciğeri pişirelim. Bu sırada soğanın kabuklarını soyalım biberleri de yıkadıktan sonra iri şekilde doğrayarak hazırlayalım. Dana ciğer piştikten sonra doğradığımız soğan ve biberleri, acı seviyorsanız bol miktarda kırmızı pul biber, tuz ve kimyonu da ekledikten sonra bol zeytinyağı ilave edip 5 ile 10 dakika kadar kavuralım. Antep ciğer kavurması servise hazır. İsteğe göre yanına soğan piyazı ile servis yapılabilir.
Afiyet olsun.