Zeytinyağlı Fasulye Kavurması

Zeytinyağlı fasulye kavurması, ülkemizde Türk mutfağının vazgeçilmez sebzeleri arasındadır. Fasulye özellikle yaz aylarında manavlarda ve pazarlarda sıkça karşılaştığımız taze fasulyenin Lezzeti çok güzeldir. Yaz aylarında kolaylıkla bulduğumuz taze fasulyeyi, kış ayında ise bahçelerimizden topladığımız ya da pazardan aldığımız taze fasulyeyi temizleyerek, kılçıklarını ayıklayarak, doğranarak ve yıkanarak dolapların dondurucu bölümüne konulur.
Kışın ise kolaylık olarak yemeklerimizin yanına bir çeşit olarak konulur. Taze fasulyenin sağlığımız için birçok faydası vardır. Kalorisi de oldukça düşük bir sebzedir. Bu sebepten dolayı bolca tüketiminde yarar vardır. Taze fasulyenin faydaları arasında en önemli etken ise sindirim sistemini düzenlemesidir. Bunun yanında kabızlık sorunu çekenler ise taze fasulye tüketerek sorunlarını rahatça ortadan kaldırabilirler. Bu özelliklerinin yanı sıra taze fasulye bağırsak kanserine karşı da en önemli bir etkendir. Taze fasulyenin faydaları arasında göz sağlığının korunması da gelir. Özellikle yaşlanmayla birlikte gözlerimiz de oluşan sağlık sorunlarını engelleme de çok önemli yere sahiptir ve vücut direncini artırıcı bir özelliği vardır. Özellikle ağır çalışma koşulları altında çalışan kişiler taze fasulyeyi tüketerek yorgunluklarını azaltabilirler. Diğer önemli bir husus ise zehirlenme olaylarında taze fasulye tüketmek faydalıdır. Çünkü iyileştirici özelliğine sahiptir. İnsan vücuduna bu kadar faydası olan taze fasulyeyi yaz aylarında bol bol tüketiriz.
Bunun yanında kış aylarında da tüketilmesi gerekmektedir. Kolay olarak da pişirilir. Benim çok sıklıkla yaptığım taze fasulye kavurması tarifini sizlerle paylaşacağım. Özellikle yaz aylarında zeytinyağlı taze fasulye pişirmek pratik bir yöntemdir. Misafirlerimizi en güzel yemeklerimizle ağırlayabileceğimiz bir sebze türüdür.

Zeytinyağlı fasulye kavurması için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 tane soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Zeytinyağlı fasulye kavurması nasıl yapılır?


Öncelikle aldığımız taze fasulyeleri ilk başta kılçıklarını temizliyoruz. Ardından yıkıyoruz ve hangi kesimde yemek istiyorsak, o şekilde doğramaya başlayalım. Temizleme işlemi biten fasulyeler, bir kenarda beklerken biz diğer tarafta, soğanlarımızı soyup doğramaya başlayalım. Uygun bir tenceremizi ocağın üzerine alarak, içerisine zeytinyağını dökelim ve ardından doğranan soğanları da ekleyip karıştıralım. Sonrasında ise biberleri de ince bir şekilde doğrayıp, soğanın içerisine ekleyelim. Renkleri değişene kadar kavurduğumuz biber ve soğanların içine fasulyeleri atalım. Altı kısık bir şekilde kendi haline kavrulmaya başlasın. Onlar kavrulurken tuzunu ve biberini de atalım. Aralıklarla karıştırdığımız fasulyelerin üzerine, kabuklarını soyduğumuz domatesleri de ekleyelim. Kavurma işlemi son bulana kadar devam edelim ve kavurma işlemi yaklaşık altı kısık ocakta bir saate yakın pişiyor ve kavurma işlemi bitimde fasulyelerimizi servis tabağına alarak, sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:03:14
Zeytinyağlı Fasulye Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı Fasulye Kavurması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Fasulye Kavurması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024