Yoğurtlu Ispanak Kavurması
Yoğurtlu ıspanak kavurması, Ispanaktaki vitamin ve mineraller herkes tarafından bilinmektedir. Ispanak çorbası, böreği, kavurması ile lezzetli ve sağlık açısından çok faydalı bir besin olarak tüketilir. Özellikle yaşlı ve gelişim çağındaki çocukların ıspanak tüketmesi önerilir. Şimdi sizlere yoğurtlu ıspanak kavurmasının tarifini sunacağım.
Yoğurtlu Ispanak Kavurması Malzemeleri- Beş yüz gram ıspanak
- Bir adet orta boy kuru soğan
- Beş altı yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- Yarı çay bardağından biraz az sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
Yoğurtlu Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır?
Ispanaklar özenle yıkanıp bir süre suda bekletilmelidir.
Tekrar yıkanıp süzgeçte süzülmesi beklenmelidir. Daha sonra ıspanaklar iri, iri doğranıp derin bir kapta bir tarafta bekletilir. Kavurma yapılacak tencereye yemeklik doğradığımız soğanları belirtilen miktardaki yağ ile alıp kavurmaya başlayalım. Ispanakları iyice sıkıp soğanların üzerine atalım. Kavurma işlemini ıspanaklar koyulaşıp renk değiştirene kadar devam ettirelim. Ocağın altını kapatmadan iki üç dakika önce baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım. Diğer taraftan sarımsakları bir tutam tuzla ezelim yoğurdun içine karıştıralım. Ispanaklar soğuyunca üzerine yoğurdu ilave edip servise sunalım.
Afiyet olsun.
21.01.2024 02:44:59
Yoğurtlu Ispanak Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|