Tavuk Kavurma
Tavuk Kavurma, Tavuk, sülüngiller familyasından evcilleştirilebilen bir kuş türüdür. Genelde çiftliklerde ve kümeslerde yetiştirilir. Dünyada en fazla sayıda bir kuş türü hayvanıdır. İki farklı şekilde faydalanırız eti ve yumurtasından, yumurta ile çoğalırlar. En lüks restoranları, mutfaklarımızı ve sofralarımızı süsleyen tavuk kavurmasının tarifi şöyledir.
Tavuk kavurma için malzemeler- 1 kg kemiksiz tavuk
- 4 yeşil çarliston biber
- 2 domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber salçası
- 5 diş sarımsak
- 1 soğan
- Tuz
- Toz biber
- Sıvı yağ
Tavuk kavurma nasıl yapılır?
Önce bütün sebzeler bol suda yıkayalım sonra kesme tahtası üzerinde hepsini küçük parçalar halinde doğrayalım. Ardından kemiksiz tavuğu da küçük parçalar halinde doğrayalım. Ocağı yakıp sacı ateşe koyalım, İçine sıvı yağı dökelim. Tavukları sacın içine atıp biraz kavuralım ardından sarımsağı, soğanı, biberi atarak karıştıralım, ardından domatesleri, kırmızı biber salçasını, domates salçasını, tuzunu ve toz biberini de ekleyip iyice kavuralım ocağın altını kapatıp servis tabağına koyalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 00:51:36
Tavuk Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|