- 1 kilogram kuzu/dana kuşbaşı doğanmış et (Ben dana tercih ediyorum)
- 4 tane soğan
- Bir fincan tam dolmadan sıvı yağ
- Tuz
- Kimyon
- Kara biber
- Pul biber
Sebzeli Et Kavurma nasıl yapılır?
Önce soğanları yassı olarak doğrayın ve tencereye atın yağ ekleyerek kavurmaya başlayın.
Ardından soğanlar yumuşamaya başladığında etinizi de atın ve karıştırın. Rengi matlaştıktan sonra baharatı da ekleyin ve altını kısın. Sonra kapağı kapatın ve tuzunu pişmeye yakın ekleyin. Tuz yemeğin pişme süresini uzattığından en son eklemeyi unutmayın. Etiniz yumuşadıktan sonra altını kapatabilirsiniz.
Soğanlı Et Sotenin Yanına Ne Yapmalı?
Bu yemeğin yanına şehriyeli pirinç pilavı ve yoğurt koyabilirsiniz ya da öncesinde sıcak bir çorba ile midenizi sindirime hazırlayabilirsiniz. Ayrıca zaten fazla kalori alıyorum diyorsanız çoban salata da yapabilirsiniz. Et kavurma yanına humus ya da havuçlu meze de tercih edilebilir.