Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.

Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malzemeleri

  • Altı yüz gram dana eti,
  • Kuyruk yağı,
  • Dört tane domates,
  • Üç tane yeşil sivri biber, isteğe göre kırmızıbiber de kullanılabilir.
  • Tuz,
  • Karabiber, kırmızıbiber,
  • İki diş sarımsak,
  • Üç baş kuru soğan,
  • Tereyağı bir miktar,
  • Üç su bardağı su,

Sebzeli Et Kavurma Nasıl Yapılır?

Altı yüz gram dana etini güzel bir şekilde suda yıkıyoruz. Aldığımız dana etini kuş başı şeklinde (Küp küp doğramak) doğruyoruz. Tabi eğer etlerimiz kuyruk yağıyla birleşik ise o şekilde de kullanabiliriz. Etlerimizi yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz ve üç bardak su döküyoruz. Tam ateşte suyu çekilene kadar pişiriyoruz. Daha sonra üç tane yeşil sivri biberimizi ve dört adet domatesimizi temiz bir şekilde yıkıyoruz. Dört adet domatesimizin kabuklarını soyuyoruz. Doğrama tahtasında üç adet yeşil sivri biberimizi halka şeklinde doğruyoruz ve bir tabağa alıyoruz.

Ardından kabuklarından ayırdığımız domatesleri küp şeklinde doğruyoruz onları da başka bir tabağa alıyoruz. Üç baş soğanımızı da kabuklarından ayırıp doğrama tahtasında küp şeklinde doğruyoruz ve onu da ayrı bir tabağa alıyoruz. İki diş sarımsaklarımızı kabuklarından ayırıp küçük küçük doğruyoruz kokularının birbirine geçmesini önlemek için onu da ayrı bir tabakta muhafaza ediyoruz.
Tüpte tam ateşte pişmekte olan etimizin suyunu çekmişse alıp bir tencerede kendi kuyruk yağında kızartıyoruz. Az miktarda tereyağı da ilave ediyoruz.

Tenceremiz de kuyruk yağı ve tereyağı ile pişmekte olan etimizin içine üç adet yeşil biberimizi ilave ediyoruz ve bir süre pişmeye devam ettiriyoruz. Ardından üç adet yeşil sivri biber ile pişmekte olan altı yüz gram etimizin içine küp şeklinde doğradığımız üç baş soğanlarımızı ilave ediyoruz ve beraber pişiriyoruz. Daha sonra yeşil biber ve küp şeklinde doğradığımız soğanlarımız ile pişmekte olan etimizin içine küp şeklinde doğradığımız dört adet domateslerimizi de ilave ediyoruz ve beraber pişmelerini sağlıyoruz.

Ardından baharatlarımız olan tuzu ilave ediyoruz. Daha sonra bir çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı kırmızı biberimizi ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz ki baharatlarımız ile malzemelerimiz birbirleriyle özleşsinler. Kapatmaya yakın küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsakları pişmekte olan etimizin içine ilave ediyoruz. Sarımsakları da güzel bir şekilde etimizle harmanlayarak pişmeye devam ettiriyoruz. Ardından etimiz istenen kıvama gelince tüpten alıyoruz. Sebzeli et kavurmamız servise hazır hale gelmiştir. Güzel bir pirinç pilavının yanında mükemmel bir yemek olduğu tartışılmaz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
21.01.2024 22:35:20
Sebzeli Et Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Et Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sebzeli Et Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

Dana Eti Kavurma

Dana Eti Kavurma, Dana eti, sığırların yavrusu olan danadan elde edilen ettir, yemekler ve kavurmalar için tercih edilen hayvandır. İyi bir kavurma için...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024