İlk olarak patlıcanlarımızı soyup küpler halinde doğruyoruz. Daha sonra bu patlıcanları soğuk suda bekleterek acısının çıkmasını sağlıyoruz. Patlıcanlar bekletilirken domatesleri de soyup küp-küp doğruyoruz. Biberi de doğradıktan sonra yemeğimizi yapma aşamasına geçiyoruz. Bunun için öncelikle orta büyüklükte bir tencereye suda beklettiğimiz patlıcanları suyunu sıkarak alıyoruz. Üzerine domates, biber, tuz ve son olarak zeytinyağını gezdirerek ekledikten sonra orta harlı ateşte tenceremizin ağzını kapatmadan açık olarak pişiriyoruz. Domateslerimiz suyunu saldıktan sonra da yine tencerenin ağzı açık bir şekilde hafif ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bu şekilde pişirdiğiniz zaman 30 dakika beklettiğiniz yemeğinizin patlıcanlarının da yumuşayıp yumuşamadığını kontrol etmelisiniz.
Piştikten sonra da tencerenin altını kapatıp soğuması için bekletebilirsiniz. Bu yemek soğuduktan sonra yoğurtla birlikte ya da seviyorsanız kuru soğanla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.