Patates Kavurması

Patates kavurması, patates kavurması çok sevilerek tüketilen bir yemek ve meze tarifidir. Sade veya etli yapılabilir. Yemeklerin yanında çöm sevilerek tüketilir. Pilavların yanında çok hoş olur. Okullarda yapılan kermeslerde, kadınlar arası yapılan günlerde, beş çaylarında, sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerin de tüketilir. Akşam yemeklerinde daha çok kuş başı et ve kıyma kullanılarak yapılır.
Günlük kahvaltılarda falan da sade yapılır. İkisinde de tarif aynıdır. Tek fark içerisine et veya kıyma eklenmesidir. Patates kavurması yapımında soğan çok ayrı bir lezzet verir bu nedenle bol soğanlı yapmanızı tavsiye ederim. Fakat patates yüksek oranda karbonhidrat içerir. Bu nedenle kilo problemi yaşayanlar dikkatli bir şekilde tüketilmelidir. Patates kavurması tarifine bakalım.

Patates kavurması yapımı için gerekli malzemeler

  • Altı yedi tane patates
  • İki yüz gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üç adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • İki çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Patates kavurması nasıl yapılır?


Patates kavurması için ilk olarak patatesler yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su konulur. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Patatesler haşlanır. Patatesler tencerede biraz geç haşlanır bu nedenle isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Düdüklü tencerede çok daha kısa süre de haşlanacaktır.
Zamanınız yoksa düdüklü tencere tercih edebilirsiniz. Patatesler haşlanırken siz harcını hazırlayabilirsiniz. Bunun için kıyma bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirilir suyunu çekince yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edilir ve ardından üç adet soğan soyulur yıkanır ve çok küçük bir şekilde doğranır. Doğranan soğanlar da tavaya ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Bir yemek kaşığı domates salçası eklenir ve salça da kavrulur. Bu esnada patatesler kontrol edilir ve pişen patatesler süzülerek soğuması için soğuk suya tutulur ki rahatlıkla soyulsun. Patatesler soyulur ve derin bir kaba alınır. Tamamen ezilmiş olarak seviyorsanız patates ezici yardımı ile ezilir ve o şekilde tavaya eklenir. Çok ezilmiş istemiyorsanız bıçak yardımı ile küp-küp doğranır. Doğranan patatesler tavaya alınır ve kavrulmaya başlanır. Üzerine bir tatlı kaşığı pul biber iki çay kaşığı karabiber bir tatlı kaşığı tuz atılır. İyice karıştırılıp beş dakika kadar kavrulur. Ardından ocak kapatılır ve sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 01:58:12
Patates Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patates Kavurması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patates Kavurması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024