Ot Kavurması
Ot Kavurması, Türk mutfağı eşsiz lezzetlere sahiptir, birçok yemek yapılır. Özellikle etli yemekleri meşhur olsa da sebzeli ve otlu yemekleri de yapılır. Yemekler de birçoğu kavrularak yapılır. Hemen hemen her yemek kavrularak yapılır. Sade kavurma yemeklerinin de birçok çeşidi yapılır. Bunlardan başlıcaları et kavurma, kabak kavurma, pırasa kavurma ve ot kavurma daha birçok çeşidi vardır.
Biz ot kavurma yapalım. Ot kavurma genelde ilkbahar ve yaz ayların da yapılır. Çünkü yemek yapılacak otlar bu aylar da yetişir. Otları her yerden rahat bir şekilde bulabiliriz. Pazar ve manavlar da yaz ayları boyunca bulunur. Ot kavurma tek başına yapılmaz en az 3,4 çeşit ot olması gerekir.
Bu yemek çok şifalı ve doyurucu bir yemektir.
Ot kavurması tarifi için gerekli malzemeler- 1 tutam ebegümeci
- 1 tutam ısırgan otu
- 1 tutam gelincik otu
- Pırasanın yeşil kısımları
- Biraz pancar sapı
- 5,6 dal taze soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 diş sarımsak
- 1 kâse yoğurt
Ot kavurma nasıl yapılır?
İlk önce otları bir güzel temizleyip yıkayalım. Sonra irice bir şekilde hepsini doğrayalım. Sonra geniş bir tavaya yağı alalım biraz kızdırıp üzerine otları koyalım. Kapağını kapatmadan ve otların sulanmasına izin vermeden ara sıra karıştırarak pişirelim. Otlar taze olduğundan zaten çabuk pişer.
Piştikden sonra tunu ve pul biberini atalım bir defa daha karıştırıp ocağı kapatalım. Biraz soğuduktan sonra sarımsakları ezip yoğurt da katalım. Sonra ot kavurmasını bir tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim ve servis yapalım.
20.01.2024 22:07:06
Ot Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|