Mantarlı Et Kavurma
Mantarlı Et Kavurma, Kuzu eti yerine sote yapmak için diğer yumuşak etleri de kullanabilirsiniz. Bunlar bonfile, ciğer ya da piliç olabilir. Etleri sote ederken tencerenin kapağının kapatılmaması sotenin kıvamında pişmesi için önemlidir. İsteğe göre et soteye 1 çorba kaşığı krema da kullanabilirsiniz. Defne yaprağı veya taze kekik ile süsleme de yapabilirsiniz.
Mantarlı Et Kavurma Malzemeleri- Mantar (200 gr),
- 5oo gr. Kuşbaşı doğranmış kuzu ya da dana eti,
- 1 tane yeşil biber,
- 1 tane soğan,
- 1 tane kırmızı biber,
- 1 tane domates,
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
- 2 diş sarımsak,
- Kırmızı toz biber,
- Tuz,
- Karabiber,
Mantarlı Et Kavurma Nasıl Yapılır?
Bir adet soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi ve 2 diş sarımsağı ince ince doğrayalım. Daha sonra mantarları yıkayıp süzmeye bırakalım, suyu süzüldükten sonra iri iri doğrayalım. Domatesin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim. Tencereye kuşbaşı etleri koyup etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirelim (Kısık ateşte). Daha sonra etlere mantarları ilave edelim ve mantarlar da etler gibi suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Sonra sebzeleri ve zeytinyağını ilave edip, yaklaşık 15 dk. Kavuralım. Daha sonra domatesleri de ilave edip, 5 dk. Daha pişirelim. Son olarak baharatları (Kırmızı toz biberi, tuzu, karabiberi ilave edip, karıştıralım ve mantarlı et kavurmayı sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
19.01.2024 21:44:39
Mantarlı Et Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|