Mantar Kavurma

Mantar Kavurma, Mantar, nemli ortamda yetişen bir bitki türüdür. Özellikle yemekler de kullanılan mantar lezzet bakımından çokça sevilmektedir. Lezzeti kadar verdiği faydalarla da çok önemli bir besin kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren mantar özellikle çocuklar tarafından tüketilmelidir. Çünkü mantar bakır açısından zengindir.
Mantar da bol miktarda potasyum bulunur ve bu sebepten de tansiyon düşürülmesin de etkilidir. Bu da kalp krizi ihtimalini azaltmak için çok önemlidir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin mantar tüketmesin de fayda vardır. Mantar lif, protein ve B vitamini açısından yararlı olduğu için metabolizmayı da düzenler. Ayrıca yapılan araştırmaya göre mantar kanser olma ihtimalini de düşürüyor çünkü mantar da kanser hücrelerini azaltacak mineraller bulunmaktadır. Ayrıca vücutta bulunan iltihapların da oluşmasını engellemektedir. Mantarlar az kalori içerir. Yağ ve karbonhidrat açısından fakir olduğu içinde kilo vermek isteyenler için rahatlıkla tercih edebilecekleri bir sebze türüdür. Ancak mantarın zehirlisi de bulunduğu için alınan yere dikkat etmelisiniz. Mantarın birçok tüketim şekli vardır. Bunlardan biri de lezzetiyle herkesin sevebileceği mantar kavurmadır. Şimdi beraber bu eşsiz ve pratik olan lezzetin yapılışına bakalım;

Mantar kavurma için gerekli malzemeleri


1 paket kültür mantarı.

1 adet orta boy kuru soğan.

1 adet yeşil biber.

4 yemek kaşığı zeytinyağı.

Tuz.

Karabiber.

Bir tutam maydanoz.

Mantar kavurmanın yapılışı; Öncelikle mantarın sapları çıkarılır. Kabuklarını soyduktan sonra yıkayın. Daha sonra mantarın saplarını ve ortasını orta büyüklükte doğrayın. Ilık su içerisinde bekletilmeli bunun sebebi ise mantarın renginin siyah olmasını engellemektir. Geniş bir tencerenin içerisine 4 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. 1 adet kuru soğan ince ince doğranarak tencereye konularak kısık ateşte biraz karıştırılır. Daha sonra bir adet yeşil biber doğranarak soğan ile pişirilir. Birlikte harmanlanan bu sebzeleri 3 dakika boyunca kavurun. Ardından doğranmış olan mantarlar eklenir. Tuz da eklenip 1-2 defa karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp, orta ateşin üzerine bırakılır. Üzerindeki suyunu çekene kadar ara ara karıştırılır. Suyu bitince yemeğiniz olmuştur demektir. Ocaktan indirilen mantar kavurmaya biraz karabiber atılarak karıştırılır. Bir servis tabağına konulan mantar kavurma maydanozla süslenerek güzel bir görünüm elde edilebilir. İşte yapılışıyla pratiklik sağlayan, lezzetiyle damaklar da enfes bir tat bırakan faydalarıyla daha sağlıklı bir yaşam sunan mantar kavurmanın yapılışı böyle kolaydır. Herkesin severek yediği bu yemeği istediğiniz zaman yapıp sofranızı zengin hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 08:21:47
Mantar Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantar Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantar Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024