Kuzu Kavurma

Kuzu Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta çok az miktarda yağ kullanılarak pişirilme işlemidir verilen addır. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir yemeği hazırlamak için kendi başına kullanılacağı gibi bazen de yemeğin hazırlanmasında bir aşamadır. Örnek; Et kavurma yemeği etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiçbir işleme uğramadan servis edilmesidir.
Kavurma genelde yemeklerin yüzeylerindeki şekerlerin karamelleşerek lezzetlerinin artırılması yöntemidir. Et kavurması için tavsiye edilen et çeşitleri, hayvanların bonfilesi, kol ve but kısımlarıdır.

150 gram Et kavurmanın kalori değeri 360 kaloridir


Kuzu Kavurma İçin Malzemeleri

  • 1 kg kuzu kol veya but (Kuşbaşı doğramış)
  • 200 gram çekilmiş kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Damak zevkinize göre tuz

Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır?


200 gram çekilmiş kuyruk yağımızı kavurma yapacağımız tencereye alıyoruz yağını bırakana kadar kızartıyoruz.

Yağımızı ılık olacak şekilde soğumaya bırakıyoruz, ılımış olan yağımızı ocağa alıyoruz. Kuşbaşı doğranmış etimizi tencereye ilave ediyoruz, orta ateşte kendi bıraktığı suda haşlıyoruz bıraktığı suyu çektikten sonra istenirse 1 çay bardağı kadar su ilave ediyoruz ilave edilen suyun kaynatılmış olmasına dikkat edilmelidir. Et suyunun çekilmesine yakın sırasıyla pul biber, karabiber, kekik ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
Etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kızarmış etimizin altını kapatıp servis edebiliriz.

Sebzeli Kuzu Kavurma İçin Malzemeleri
  • 800 gram kuzu kol veya but (Kuşbaşı doğramış)
  • 4 - 5 diş sarımsak
  • 150 gram çekilmiş kuyruk yağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 orta boy domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Damak zevkinize göre tuz
Sebzeli Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır?

800 gram etimizi haşlamak için bir tencereye alarak ve haşlıyoruz.

150 gram çekilmiş kuyruk yağımızı kavurma yapacağımız tencereye alıyoruz yağını bırakana kadar kızartıyoruz, yağımızı soğumaya bırakıyoruz. Sarımsakları ince ince doğrayıp, ılımış olan yağımızı ocağa alıyoruz. Tenceredeki yağa atarak karıştırın, soğanları küp-küp doğrayıp tencereye atarak kavurun. Ardından doğradığımız biberleri atın az kavurun, haşlanmış etimizi ilave edin, 1 - 2 dakika kavurduktan sonra tencereye domatesleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Pişmeye yakın sırasıyla karabiber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın ve servis edin.
23.01.2024 06:16:24
Kuzu Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024