Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırlayabilir veya sadece ciğer kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Bu işlem sadece sizin sakatatla olan ilişkinize bağlıdır.
Kuzu ciğeri özellikle dana ciğerine oranla çok daha hafif olmasından dolayı ve kendine özgü bir lezzete sahip olmasından dolayı tarifimizi çok beğeneceğinizi umuyoruz. Kuzu ciğer kavurma hazırlarken özellikle ciğeri yıkamamanızı öneriyoruz. Çünkü suyla temas ettirilen kuzu ciğeri kendine has yumuşaklığını yitirerek sertleşebiliyor ve bu yüzden yıkanmaması gerekmektedir. Bazı kuzu ciğer kavurma tariflerinde ciğerin yıkanması önerilse de biz tarifimizde kesinlikle ciğeri yıkamayarak kâğıt havlu yardımıyla iyice silebiliriz. Bu ayrıntıların ardından artık mükemmel bir kuzu ciğer kavurma yemeğimizi hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Herkese kolay gelsin dileklerimle.

Kuzu Ciğer Kavurma İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo kuzu ciğeri veya takım olabilir böbrek. Yürek
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz

Servis Esnasında Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1-2 adet kuru soğan
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • Bir miktar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet limon suyu

Kuzu Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?


Kuzu ciğer kavurma hazırlamaya öncelikle kuru soğanların kabuklarını soyduktan sonra piyazlık olacak şekilde doğrayarak başlayalım.
Ardından kuzu ciğerin üzerinde bulunan ince zarı sıyırarak aldıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayarak hazır hale getirelim. Ciğerleri kavuracağımız uygun bir tavayı ocağa alarak önce tavayı ısıtarak üzerine sıvı yağ ekleyerek yağı ısıtalım. Ardından ısınan yağın üzerine ilk olarak kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini ekleyerek ciğerler renk değiştirene kadar ve bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan ciğerlerin üzerine piyazlık doğradığımız kuru soğanları ve sarımsakları ekleyerek soğanlar renk değiştirene kadar kavurma işlemimize devam edelim.

Ardından kavrulmakta olan soğanların üzerine çekirdeklerini temizleyerek yemeklik doğranmış sivri biberleri ilave ederek biberler diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım. Üzerine kabukları soyularak küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve domatesler kendi bıraktıkları suyu hafifçe çekince üzerine domates salçası ve biber salçası ilave ederek salçaların çiğ kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika kadar kavurmayı sürdürelim. Şayet kuzu ciğer kavurmasını yaz aylarında domates bolluğunda hazırlarsanız salçalar arzuya göre daha az miktarlarda da kullanabiliriz. Ciğer kavurmamızın üzerine son olarak da lezzetini artırmak için baharatlar ve tuzunun ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.

Hazır hale gelen kuzu ciğer kavurmamızın servis sırasında kullanacağımız kuru soğanların kabuklarını soyalım ve küçük bir tavayı ocağa alarak içine bir miktar sıvı yağ ekleyerek yağı ısıtalım. Ardından ısınan yağın üzerine piyazlık doğranmış soğanları atarak hafifçe kavurarak tavayı ocaktan alalım ve üzerine incecik kıyılmış maydanoz, sumak, limon suyu ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız kuzu ciğer kavurmasının yanında soğan sote ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:42:27
Kuzu Ciğer Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Ciğer Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Ciğer Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

Dana Eti Kavurma

Dana Eti Kavurma, Dana eti, sığırların yavrusu olan danadan elde edilen ettir, yemekler ve kavurmalar için tercih edilen hayvandır. İyi bir kavurma için...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024