Kavurma Nasıl Yapılır

Kavurma nasıl yapılır, kavurma özellikle kurban bayramlarının geleneksel yemeklerinden biridir. Ancak kavurmayı sevenler bunu her zaman pişirmeyi tercih ederler. Özellikle et yemeden doymam diyenler için vazgeçilmez ve oldukça pratik bir tariftir. Tek başına bile mükemmel bir menü olur. Fakat kavurma yaparken bazı püf noktalarını da bilmek gerekir.
İstenen yumuşaklık ve lezzetin yakalanması için bunlara dikkat etmelisiniz. Bu konuda bilmeniz gereken detayları bir araya topladık. Umarız hazırlayacağınız kavurma çok lezzetli olur.

Kavurma yapmanın püf noktaları


Her şeyden önce kavurma yapacağınız et miktarı 1 kg üzerinde ise içine pişerken su eklemenize gerek yoktur. Bu miktardaki et kendi bünyesindeki suyla birlikte tabiri caizse lokum gibi pişebilir. Kavurmanın lezzeti içine ilave edilen suyun oranına göre değişir. Eğer suyu fazla koyarsanız, etin lezzetinin azaldığını belirtelim. Fakat her zaman kavurmayı 1 kg etle pişirmeyiz. Miktarı bunun altında olursa, kavurmanın içine ilave edeceğiniz suyun oranı etle bire bir örtüşmelidir. Yani etin miktarına uygun su koymalısınız. Suyu az koyarsanız etinizin dışı yanabilir ve sert bir kıvamı olabilir. Bu yüzden et ve su oranına dikkat etmelisiniz. Kuzu eti için su gereksinimi olmasa da dana etinden yapılan kavurmanın içine belli oranda su koymanız gerekir.

Kavurma yaparken etin içine onda bir oranında iç yağı ilave ederseniz oldukça lezzetli bir kavurma yeme şansınız olur.
Özellikle bayramlarda pişirilen kavurmanın böyle yapılmasını tavsiye ediyoruz. Eti tencerenin içine attığınızda önce mühürlemelisiniz. Böylece etin lezzeti kaybolmayacak. Kavurmanın içine en son ilave edeceğiniz baharatlar etin lezzetini boğmamalı. Aksine etin lezzetini arttıracak baharatları, yeterli oranda kullanmalısınız. Bir de et kavurma yaparken tuzu en son ilave etmelisiniz. Tuzunu erken atarsanız, etin kayış gibi olduğunu görürsünüz. Ocağın altını kapatmadan tuzunu ilave edin ve karıştırın.

Kavurma yaparken ocağın ayarı ve pişme süresi de önemlidir. Normalde kavurma yaklaşık 1-1,5 saat içinde istediğiniz kıvamda pişer. Bunu etin miktarı ya da kavurmayı yaptığınız tencere, tavanın özelliği değiştirmez. Kısık ateşte kavurmanızı bu sürede yenebilecek kıvama getirebilirsiniz. Kısık ateşte etin kendi suyuyla pişirilmesi en lezzetli halidir. Bu nedenle bayramlarda yediğiniz kavurmanın lezzeti de farklı oluyor. Hem fazla miktarda etle yapılıyor hem de et kendi suyunda kısık ateşte iyice özdeşleşerek pişiriliyor. Kavurma için kullanacağınız etin mutlaka dinlendirilmiş olması gerekiyor. Taze kesilmiş etle yapılan kavurmaların hazmı oldukça zor olur. Etin yumuşaması da uzun sürer. Detaylardan bahsettikten sonra kavurmamızı yapmaya başlayabiliriz.

Kavurma için gerekli olan malzemeler

  • 1 kg kavurmalık et (Tercihize göre kuzu ya da dana eti olabilir)
  • 100 gram iç yağı
  • Az miktarda tuz
  • Yeteri kadar karabiber ve kekik

Kavurma nasıl yapılır?


Kavurma için kullanacağımız etin miktarı 1 kg olduğu için, içine ilave su koymayacağız. Etimizin kuşbaşı doğranmış olması gerekiyor. Kuzu eti kullanıyorsanız but etinden tercih etmenizi öneririz. Dana etinin de aynı kısmı kavurmada lezzetli olur. İç yağını küçük parçalar halinde doğrayarak, tencerenin içinde kavurmaya başlayın. Bunu kullandığımız için etin içine ilave yağ koymayacağız. İç yağı ermeye başladığında, tencere iyice kızmış olur. Etleri partiler halinde içine atarak, mühürlemeye başlıyoruz. Hepsini koyunca, ocağın altını kısarak, etin kendi suyu ile pişmesini bekliyoruz. Biraz uzun sürse de etiniz böyle çok iyi pişecek.

Etiniz iyice pişince ve suyunu çekince, içine biraz karabiber ve kekik ilave edin. Bunlara kırmızı pul biberde koyabilirsiniz. Kavurmanın tuzunu atarak, 1-2 karıştırıp ocağın altını kapatın. Kavurma sıcak olarak servis edilmelidir. Tercihe göre yanında yoğurt ve pilav ikramı yapabilirsiniz. Yoğurt etin hazmını kolaylaştıracaktır. Bu lezzetli tarifi abartmadan yemenizi öneriyoruz. Aksi halde hazımsızlık sorunu yaşayabilirsiniz. Biliyorsunuz et ne kadar iyi pişse de hazmı oldukça zordur.

Hepinize afiyet olsun.
20.01.2024 11:36:35
Kavurma Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kavurma Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kavurma Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024