Makarna yapımına başlamadan önce makarnanın istediğimiz çeşidini alabiliriz. Bulgur makarna, kıvırcık makarna, düdük makarna, spagetti makarna, fiyonk makarna, kelebek makarna, makarna çeşitlerinden bazılarıdır Şimdi sizlerle düdük makarna kavurması yapalım. Öncelikle derin bir tencereye suyumuzu koyalım üzerine tuzu da ilave edip pencereyi ateşe koyalım. Suyun kaynamasını bekleyelim. Suyumuz kaynadıktan sonra düdük makarnamızı kaynayan suyun içerisine atalım ve yapışmaması için iyice karıştıralım.
Tencerenin ağzı açık kalsın. Kapalı olursa makarna köpürdüğü için taşma yapar. Bu yüzden tencerenin ağzı açık kalır. Ara sıra makarayı karıştıralım. Hem dibine tutmaz hem de birbirine yapışmaz. Makarna kolay bir yemek gibi görünse de püf noktası çok olan bir yemek tarifidir. Makaranın pisliğini anlamak için içinden alıp, bakarız. Piştiyse kevgire alıp, süzerek üzerine soğuk su dökeriz. Sonraki işlemde ise tavaya sıvı yağı dökeriz ve ateşi yakarız. Tavadaki yağ ısınmadan salçayı da koyup, iyice kavururuz. Biraz su koyup, salçayı sos haline getiririz. İyice kavrulup, kıvama gelen salça sosumuza makarnayı ekleyip, iyice kavururuz. Böylelikle kavurma makarnamız hazır oldu. Yanına ayran yaparız. Güzel bir servis tabağına kavurma makarnadan koyup servis ederiz.
Afiyet olsun.