Kavurma Makarna

Kavurma makarna, yapımı çok kolay bir yemektir. Öncelikli olarak çocuklar tarafından sevilen yemeklerin başında gelir. Makarna doyurucu olup besin, değeri yüksektir. Makarnanın fazla tüketilmesi halinde zararları da vardır. Bunların başında aşırı kilo alma ve kabızlık gelir. Bu sebepten dolayı makarnayı aşırı tüketmemiz yanlış olur. Özellikle de çocuklarımızın aşırı makarna yemesine engel olmalıyız.
Böylece gelişimleri için gerekli olan besin değeri yüksek, sindirim sistemine yardımcı olan besinler ile beslenmelerini sağlamalıyız. Ara sıra makarnayı yedirebiliriz. Makarnanın birçok çeşidi vardır; kıymalı makarna, domatesli makarna, tereyağlı makarna, soslu makarna, kavurma makarna bunların başında gelir. Şimdi ise kavurma makarnayı anlatalım.

Kavurma makarna için gerekli malzemeler şöyledir

  • Bir paket makarna
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Su

Kavurma makarna yapılışı 


Makarna yapımına başlamadan önce makarnanın istediğimiz çeşidini alabiliriz. Bulgur makarna, kıvırcık makarna, düdük makarna, spagetti makarna, fiyonk makarna, kelebek makarna, makarna çeşitlerinden bazılarıdır Şimdi sizlerle düdük makarna kavurması yapalım. Öncelikle derin bir tencereye suyumuzu koyalım üzerine tuzu da ilave edip pencereyi ateşe koyalım. Suyun kaynamasını bekleyelim. Suyumuz kaynadıktan sonra düdük makarnamızı kaynayan suyun içerisine atalım ve yapışmaması için iyice karıştıralım.
Tencerenin ağzı açık kalsın. Kapalı olursa makarna köpürdüğü için taşma yapar. Bu yüzden tencerenin ağzı açık kalır. Ara sıra makarayı karıştıralım. Hem dibine tutmaz hem de birbirine yapışmaz. Makarna kolay bir yemek gibi görünse de püf noktası çok olan bir yemek tarifidir. Makaranın pisliğini anlamak için içinden alıp, bakarız. Piştiyse kevgire alıp, süzerek üzerine soğuk su dökeriz. Sonraki işlemde ise tavaya sıvı yağı dökeriz ve ateşi yakarız. Tavadaki yağ ısınmadan salçayı da koyup, iyice kavururuz. Biraz su koyup, salçayı sos haline getiririz. İyice kavrulup, kıvama gelen salça sosumuza makarnayı ekleyip, iyice kavururuz. Böylelikle kavurma makarnamız hazır oldu. Yanına ayran yaparız. Güzel bir servis tabağına kavurma makarnadan koyup servis ederiz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 00:49:53
Kavurma Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kavurma Makarna Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kavurma Makarna"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024