Kavurma Kaç Kalori?

Kavurma Kaç Kalori, mutfaklarda enfes tadıyla et yemekleri arasında yer almasını yanı sıra eski çağlardan günümüze kadar ulaşan bir et saklama yöntemidir. Bu yöntemle kavrularak saklanan kırmızı ete ise kavurma adı verilmektedir. Kavurma işlemine başlamadan önce sığır, dana, koyun veya kuzu etinin kavurma olabilecek az yağlı löp etlerinin kuşbaşı şeklinde doğranması ile elde edilen etten öncelikle az su içerisinde kaynatılarak kavurma işlemine başlanmış olur.
Kaynamaya bırakılan etler güzelce haşlandıktan sonra etlerin kalan suyu süzülür. Daha sonra ayrı bir tencere ise etlerden ayırarak temizlenmiş yağlar minik minik doğranarak ısıtılan tencereye atılarak yağların rengi değişip hafifçe kızardıktan sonra üzerine haşlanarak süzdürülmüş etler ilave edilerek yağlarla birlikte yaklaşık 20-25 dakika kadar kavrulur. Etler kavrulmakta iken üzerlerine tuz ilave etmeyi de ihmal etmemek gerekmektedir. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılan kavurma iyice soğuduktan hemen sonra kavurmanın miktarına göre bir tencereye veya küplerin içine doldurularak saklanır. Hazırlanan bu kavurma ihtiyaç ölçüsünde çıkartılarak herhangi bir yemek için kullanılmaktadır. Ayrıca Müslümanları dini bayramı olarak bilinen kurban bayramlarında da kavurmanın önemi çok büyüktür. Kesilen büyük veya küçük kurbanlık hayvanların etleri ile hazırlanan ve bayram ikramı olarak yapılan et yemeğine de kavurma adı verilmektedir.

Kavurma tenceresine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ilave edilerek tencere ocağa konularak yağın ısınması sağlandıktan sonra kuş başı şeklinde doğranmış kavurma olacak etler tencere atılıp etler yaklaşık 8- 10 dakika kadar kavrulmaya bırakılır.
Kavrulmakta olan etler suyunu bırakmaya başladığında ise ocağın ısısı yüksek ateş olacak şeklide açılarak kavurma tenceresinin kapağı kapatılır. Yaklaşık 10-15 dakika aralıklarla etin karıştırılması gerekmektedir ve vakit kaybetmeden tekrar kapak kapatılmalıdır. Yaklaşık olarak 1 saatin sonunda kavrulmakta olan etlerin üzerine yeteri kadar kekik, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ilave edilerek bu şekilde 10-15 dakika kadar daha pişirilmeye devam edilir. Bu yöntemle hazırlanan kavurma kendi bıraktığı su yardımıyla pişerek daha yumuşak ve lezzetli bir kıvam almış olacaktır. Bu şekilde hazırlanan kavurmanın bir porsiyonu ise yaklaşık 345 kalori kadardır. Ayrıca kavurma protein, demir ve çinko içeriği açısından oldukça yüksek olmasının yanı sıra kolesterol, doymamış yağ ve sodyumu bünyesinde yüksek seviyelerde barındırdığından dolayı sağlık açısından da bir hayli tehlikelidir. Genellikle kalp damar rahatsızlığı olan kişilerin ölçülü bir şekilde tüketmeleri gerekmektedir.

21.01.2024 08:00:15
Kavurma Kaç Kalori? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kavurma Kaç Kalori? Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kavurma Kaç Kalori?"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024