Kahve Kavurma

Kahve Kavurma, Kahve kavurma, yeşil kahve taneciklerin içtiğimiz yani bildiğimiz hale gelmesi için taneciklerin kavrularak kahverengi rengini almasına denir. Kahve kavrulmadan önce yeşil haliyle uzun süre saklanabilir fakat kavrulduğu zaman en fazla 2-3 hafta içinde tüketilmelidir. Kahvenin kavrulması yeşil kahve çekirdeğindeki saklı kalan aroma ve tadı ortaya çıkarır.
Kahve yeşil çekirdekli halindeyken hiçbir tadı ve kokusu yokturtur. Kavrulduktan sonra koku ve tadını alır. Ağza alındığı zaman yumuşak, sert süngerimsi dokuya sahiptir ve ot tadı verir. Yüksek sıcaklıkta kavrulan yeşil kahve tanecikleri çabuk bir şekilde de soğutur. Soğumaya başlarken kavrulan kahve taneciklerin de kahve kokusu alınır.

Kavrulan kahve açık, orta, koyu kavrulma olarak ayrı ayrı kavrulma şekilleri vardır.

Açık kavrulmuş: Rengi açık kahverengidir. Bu kavrulma şekli daha çok ılıman ortamda gelen yumuşak kahve içimine sahip kahve çekirdekleri için tercih edilir. Kahve taneciklerinin üzerinde kavrulduktan sonra az ısıya maruz kaldığı için yağlanma çok olmaz.

Orta kavrulmuş: Hafif koyulukta bir kahverengine sahiptir. Tadı daha serttir, yüzeyde ise yine az ısıdan dolayı yağ bulunmaz. Daha çok Amerika'da tercih edilir.

Koyu kavrulmuş: Parlak siyaha çok yakın bir renge sahiptir. Yüksek ısı da kavrulduğu için yüzeyi oldukça yağlıdır ve tadı acımsıdır.

Kavurma süreci


Sararma: İlk birkaç dakika yeşil kahve çekirdeği rengini koruyacaktır.
Daha sonra da hafif hafif kavrulmaya başlayacak ve ot kokusu vermeye başlar.

Buharlaşma: Kavrulan kahve çekirdeği yüksek ısı nedeniyle su kaybederek buharlaşmaya başlar.

İlk çatlama: Kavrulan kahve çekirdeği kavruldukça buharlaşmaya başlar ve kahve kokusunu vermeye başlar. Kavrulma devam ederken ilk kavrulma süreci gözlenir yani kahve çekirdekleri çatlamaya başlar. Kahve çekirdeğin yapısında bulunan şeker karamelize olur, çekirdek içindeki nem ayrışmaya başlar ve böylelikle çekirdeğin yapısı değişir ve başka şekil alır ve en sonda kavrulan kahve tanecikleri üzerinde yağlanma görülür.

İlk kavrulma süreci: İlk çatlama olduktan sonra kahve taneciklerini isteğe göre kavrulur. Açık, orta ve koyu kavrulmuş gibi. Bu kavrulma sürecinde kahve hem tadını hem de kokusunu tam olarak almaya başlar.

Karamelizasyon: Kahve çekirdeğin içerisinde bulunan şeker karameliza olmaya devam eder. Yağlar ayrılır ve kahve taneciğin rengi koyu bir hal alır. Faydalı bir kahve içmek isteniyorsa bu aşamadan sonra kahvenin kavrulmaya devam edilmesi tavsiye edilmez. Ama isteyen damak tadına göre acı kahve olacak şekilde kavurmaya devam edebilir.
21.01.2024 14:47:22
Kahve Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kahve Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kahve Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024