Ispanak Kavurması
Ispanak Kavurması, ıspanak amararhaceae familyasından olan yaprağı koyu yeşil, parlak ve etli, sarımsı yeşildir. Çocukluğumuzdan bu yana Temel Reis tarafından ve ailelerin faydalarını anlatmakla bitirilemeyen protein bakımından oldukça yüksek olan besindir. A, B, C, E grubu vitaminlerini içerir. Magnezyum, fosfor, iyot minerallerini ve demir yönünden zengin olduğu iddia edilir.
Bu değerli bitki mutfaklarımızda birçok yemekte sofralarımızı süslemektedir.
Ispanak kavurması için malzemeler- 1 baş büyük kuru soğan
- 300 gram ıspanak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı sumak
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber
Ispanak kavurması nasıl yapılır?
Ispanakları güzelce temizleyip yıkayıp kesme tahtasında doğrayalım. Bir tencerede az suda haşlayalım, süzüp bir kenara koyalım. Başka bir tavaya soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım. İçine süzülmüş olan ıspanakları atıp karıştıralım, üzerine salçayı, tuzu, sumağı ve karabiberi atalım bunlarla beraber bir süre daha pişirelim. Üstüne yumurtaları kırıp pişmesini bekleyelim. Ocağı kapatıp servis tabağına koyalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 05:42:02
Ispanak Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|