İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve bir hayli hazırlaması kolay bir yemektir. Özellikle işkembe ile hazırlanan farklı yemeklerden hoşlanmayalar için denemeye değer işkembe kavurma yemeğini tavsiye edebiliriz. Sizlerde bu mükemmel yemeğin tadını merak ediyorsanız veya daha önceden bu harika lezzetle tanışmış iseniz buyurun hep birlikte hazırlayarak bu mükemmel yemeği isterseniz konuklarız için isterseniz ana yemek tadında sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

İşkembe Kavurması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg dana işkembe
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 adet orta irilikte kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

İşkembe Kavurma Nasıl Yapılır?


İşkembe kavurma hazırlığımıza öncelikle malzeme listemizdeki tüm malzemeleri elimizin altına temin ederek başlayalım. Ardından bazı ön hazırlıklara gereksinim vardır ve malzemelerin tamamı işkembe kavurması uygun bir şekle getirilmesi gerekmektedir. Bu yüzden, bir basınçlı tencere ve kızarma tavasının şimdiden elimizin altında hazır olması gerekmektedir. Ardından 2 tane kuru soğanın kabukların temizledikten sonra yarım daireler halinde doğrayarak bir kenarda bekletelim. Bir kg temizlenmiş işkembeyi bol su altında iyice yıkadıktan sonra geniş bir kabın içine alarak tuz yardımıyla iyice ovduktan sonra işkembeyi basınçlı tencerenin içine alarak üzerini 2 parmak aşacak kadar ılık su ilave ederek basınçlı tencerenin kapağını kapatarak ocağa koyarak kaynamaya bırakalım.
İşkembe basınçlı tencerede yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilerek ocaktan alınır. Basınçlı tencereden süzülerek çıkartılan işkembeler tekrar normal bir tencere alınarak üzerine sıcak su ilavesiyle tekrar kaynamaya bırakılır. Kaynayarak istenilen yumuşaklığa gelen işkembeler tekrar süzülerek tencereden alınarak iyice soğuması için beklemeye bırakılır.

Daha sonra el yakmayacak kıvama gelen işkembeler kesme tahtası üzerine alınarak fazla ufak olmayacak şekilde jülyen doğranır. Ardından işkembe kavurmamızın sosunu hazırlamak için kızarma tavamızın içine 1 kahve fincanı ilave edilerek ocağa konularak yağın kızması sağlanır. Kızan yağın üzerine jülyen doğranmış işkembeleri ekleyip işkembeler hafifçe renk değiştirene kadar kızgın yağın içinde kavurarak uygun bir servis tabağına çıkartalım. Ardından aynı tavaya doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşip renk değiştirinceye kadar kavurarak soğanları kavrulmuş işkembelerin üzerine alalım. Kavurma işlemi sona erdikten sonra işkembe kavurmasının üzerine tüm baharatları ilave ederek lezzetlendirerek iyice karıştırarak harmanlayalım. Hazır hale gelen işkembe kavurmamız artık servise hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 07:04:33
İşkembe Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İşkembe Kavurması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İşkembe Kavurması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

Dana Eti Kavurma

Dana Eti Kavurma, Dana eti, sığırların yavrusu olan danadan elde edilen ettir, yemekler ve kavurmalar için tercih edilen hayvandır. İyi bir kavurma için...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024