Fasulye Kavurması

Fasulye kavurması, fasulye kavurması çok sevilen yemeklerden biridir. Yanına yapılan pirinç pilavı ve ayran eşliğinde mükemmel bir sofra hazırlamış olursunuz. Etli ya da sade olarak yapabilirsiniz. Oldukça sağlıklı besinler arasında yer alır. Yapımı da kolay ve pratiktir. Yeşil fasulye mevsiminde alınıp derin dondurucuda saklanarak kış aylarında da kavurması yapılabilir.
Hem sizin için kolaylık olacak hem de taze gibi lezzetli bir fasulye kavurması tüketmiş olacaksınız. Dondurucuda saklarken yıkayıp ayıklayıp ve kaynatıp poşetleyerek saklamanız gerekir. Kavurma yapacağınız zamanda sosunu hazırlar donmuş olan fasulyeyi ekleyip kavurarak kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hem kolay hem pratik hem de lezzetli bir yemektir. Et ile ve tavuk ile yapıldığında çok daha lezzetli olacaktır. Yapımına bakacak olursak

Fasulye kavurması yapımı için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo yeşil fasulye
  • İki yüz gram kuşbaşı et
  • Bir adet yeşil biber
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir adet domates
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı pul biberi

Fasulye kavurması nasıl yapılır?


Fasulye kavurması yaparken ilk olarak fasulye ayıklanır ve yemeklik doğranır ve ardından temizce yıkanır. Yıkanan fasulyeler bir tencereye alınır ve üzerine kadar su eklenerek ocağa alınıp altı açılır. Fasulyeler tam pişene kadar haşlanır.
Bu süre fasulye çeşidine göre uzayabilir veya kısaltabilir. Fasulye haşlanırken eti kavurulur. Et bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Et suyunu salıp çekene kadar kavrulur suyunu çekince bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip soğanlar tencereye alınır. Ardından biberler yıkanır ve küçük küçük doğranarak tencereye alınır. Soğan ve biberler kızarınca salça eklenir ve kavrulur. Salça da kavrulunca üzerine domates soyulur ve doğranıp eklenir. Bu esnada fasulye kontrol edilir ve haşlandıysa süzülür ve tavaya eklenir. Fasulye ile de on dakika kadar kavrulur. Tuzu ve pul biberi atılır iyice karıştırılır. Ardından ocak kapatılır ve fasulye kavurması sıcak sıcak servis edilir. Yanına kesinlikle pirinç pilavı tavsiye edilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 15:23:59
Fasulye Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fasulye Kavurması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fasulye Kavurması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024