Dana Kavurma
Dana kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta ve az miktarda yağ kullanılarak pişirilme işlemidir. Kavurma yöntemi bir yemeği hazırlamak için kendi başına kullanılacağı gibi bazen sadece yemeğin hazırlanmasında bir kademedir. Örnek verirsek kurban bayramlarına özgü kavurma yemeği etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiçbir işleme uğramadan servis edilmesidir.
Kavurma genelde yemeklerin yüzeylerindeki şekerlerin karamelleşerek lezzetlerinin artırılması yöntemidir. Et kavurması için tavsiye edilen et çeşitleri, hayvanların bonfilesi, kol ve but kısımlarıdır. 150 gram Et kavurmanın kalori değeri 360 kaloridir.
Dana Kavurma (Sebzeli) İçin Malzemeleri- 750 gram yağsız dana bonfile (Kuşbaşı doğramış)
- 4 - 5 diş sarımsak
- 200 gram kuyruk yağı (Çekilmiş)
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 3 orta boy domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Damak zevkinize göre tuz
Sebzeli Dana Kavurma Nasıl Yapılır?
750 gram etimizi haşlamak için bir tencereye alıyoruz ve haşlıyoruz. Çekilmiş kuyruk yağımızı kavurma yapacağımız tencereye alıyoruz yağını bırakana kadar kızartıyoruz, yağımızı soğumaya bırakıyoruz. Sarımsakları ince ince doğrayıp, ılımış olan yağımızı ocağa alıyoruz. Tenceredeki yağa atarak karıştırın, soğanları küp-küp doğrayıp tencereye atarak kavurun. Ardından doğradığımız biberleri atın az kavurun, haşlanmış etimizi ilave edin, 2 - 3 dakika kavurduktan sonra tencereye domatesleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Pişmeye yakın sırasıyla karabiber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 5 - 10 dakika kadar pişirip ocaktan alın ve servis edin.
20.01.2024 01:13:43
Dana Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|