Dana Eti Kavurma

Dana Eti Kavurma, Dana eti, sığırların yavrusu olan danadan elde edilen ettir, yemekler ve kavurmalar için tercih edilen hayvandır. İyi bir kavurma için dananın kol, gerdan ve budu tercih edilir. Ama kol, bu da göre daha yumuşaktır, arka butlar kas yaptığı için serttir. Ön kollarda kas yoktur bu yüzden kavurma daha yumuşak ve lezzetli olur.
Dana eti kavurması için saç, döküm tavalar ve çelik tencere ideal olan malzemedir. Lezzetli kavurma için çelik tencere kullanılmalıdır. Isıyı eşit dağıtarak eti mühürleyip suyu içinde bırakarak yumuşak ve lezzetli olarak pişirmesini sağlar. Teflon tavalar tercih edilmemelidir, onlar çabuk pişirir fakat mühürleme yapmadığından su kaybı olur ve lezzeti gider. Kavurma yaparken etler eşit büyüklükte doğranmalıdır ki irili ufaklı olursa küçük olan parçalar pişip yanarken, büyük parçalar pişmemiş sert kalır ve istediğimiz sonucu alamayız.

Dana eti kavurması yaparken dikkat edilmesi gerekenler

  • Kavurma yaparken kuyruk yağı değil böbreklerin üstünden çıkan iç yağ kullanılmalıdır.
  • Tencerede et kavrulurken sofra tuzu en son indirilirken atılmalıdır, yoksa ette sertleşme olur.
  • Et mühürlendikten sonra 1 bardak su konmalıdır ki uzun pişeceği için kurutulmamalıdır.
  • Daha yumuşak kavurma için et haşlanıp kavurma yapılmamalıdır, yoksa etin lezzeti suyunda kalır.
  • Dana eti ve kuzu etini beraber pişirilmemeli, kuzu eti yumuşak olduğundan çabuk pişerek, dana eti sert olduğundan zor pişecektir.

Dana eti kavurması için gerekli malzemeler

  • 1 kilo dana eti
  • 100 gram iç yağ
  • 1 su bardağı su
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz
  • Defne yaprağı

Dana eti kavurması nasıl yapılır?


Kesme tahtasında önce iç yağı küçük parçalar halinde kesilir. Ardından etlerde aynı büyüklükte olacak şekilde doğranır. Çelik tencere ateşe konur, ilk önce ufak halinde doğranmış iç yağ atılarak yağı çıkana kadar kavrulur, tencerenin içinden pişmiş kıkırdaklar alınır. Tencerenin içine eşit parçalanmış etler konur ve harlı ateş açılarak etler mühürlenir. İçine 1 bardak su konularak et suyunu çekmesi beklenir, suyu çekince daha lezzetli olması için kekik, pul biber, defne yaprağı atılarak ateş yarıma alınır, birazda et böyle pişmeye bırakılır, yumuşak ve lezzetli olması için son olarak tuzu da eklenip servis tabağına alınır. Yüksek tansiyonu, kalp, damar, mide, şeker hastaları ve özellikle kilo problemi olanlar sağlık açısından dikkatli tüketmelidirler.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:44:10
Dana Eti Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dana Eti Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dana Eti Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir t...
Devamını Oku

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarl...
Devamını Oku

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindi...
Devamını Oku

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirme...
Devamını Oku

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. G...
Devamını Oku

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedir...
Devamını Oku

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek ço...
Devamını Oku

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde...
Devamını Oku

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. K...
Devamını Oku

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyen...
Devamını Oku

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından...
Devamını Oku

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin ka...
Devamını Oku

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kav...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma...
Devamını Oku

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yap...
Devamını Oku

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir ...
Devamını Oku

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve b...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu ...
Devamını Oku

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma, Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024