Öncelikle taze aldığımız dana ciğerini üzerindeki zarını ve sinirlerini alarak kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Eğer dana ciğerindeki sinir ve üzerindeki zar alınmadan yapılır ise yendiği zaman sert bir yapıda ağza gelecektir. Genellikle dana ciğeri kuşbaşı olarak doğranıp pişirildiği zaman şiştiği için kestiğinizden daha büyük bir hal alacaktır. Bunun için normal kuşbaşından biraz daha küçük doğranması hem görünüm olarak hem de lezzet olarak daha içesine olmaktadır.
Dana ciğerini kavurmak için geniş bir tavanın içerisine margarin ve sıvı yağı ekleyerek ısıtalım. Daha sonra kuşbaşı doğranmış dana ciğerini ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Bu arada kapağı açık dana ciğerini pişirirseniz hem kuru olmasına hem de lezzetini kaybetmesine sebep olacaktır. Dana ciğeri pişerken bu arada soğanların kabuklarını soyalım ve halkalar halinde doğrayalım. Suyunu çeken ciğerleri tavanın kenarına alalım ve soğanları boşta kalan kısma yerleştirelim ve ciğerleri üzerine alalım. Kısacası soğanlar altta ciğerleri üstte kalacak şekilde pişirelim. İçine bir miktar su, tuz ve kırmızı pul biberi eklemeyi unutmayalım. Suyunu çektikten sonra dana ciğer kavurma servise hazır. Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.